Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu, CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. İmamoğlu’na, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çok sayıda partili eşlik etti.

31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde CHP’den İBB Başkan Adayı olan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Parti binasında açıklamalarda bulunan İmamoğlu’na CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, CHP Kadıköy İlçe Örgütü ve çok sayıda partili yalnız bırakmadı. İl başkanlığına giremeyen binlerce CHP’li, İmamoğlu’nun çıkışını bekledi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

“Tarihe not düşülecek günleri hep birlikte yaşayacağız. Hepimizin tarihi bir sorumluluğu var. Bu görevi bana tevdi eden partime, il başkanlığıma, MYK üyelerine, PM’ye ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederim. 2 gün önce görevimiz bize iletildi. Başlangıç güzel olmalı dedik ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’de ziyaret ederek sorumluluğumuzun büyük olduğunu, İstanbul’un geleceğe hazırlanması gerektiğini ve bunu taşıyacağımızın sözünü verdik.

Sizlerin arasından yetiştim. 4,5 yıl il başkanlığı yaptım. Hayatımızın en güzel okuluydu. Herkesle buluşmaya çalışan bir süreci yaşadım. Bu insana olağanüstü büyük bilgiler katan süreç sonunda yol arkadaşlarımın katkılarıyla CHP Beylikdüzü Belediye başkanı adayı oldum. 2014’te belediye başkanlığını kazandığım günden bugüne görevimi yaparken her oyu bana atılmış gibi hissederek belediye başkanlığı yaptığımı Beylikdüzü’ne yaşattığımı düşünüyorum. Hepimizin bir İstanbul hayali var. İstanbullulara sorduğunuzda yüzde 60'ın üzerindeki yaşayanının ‘fırsat bulsam burayı terk ederim’ demeyeceği bir İstanbul. Önce çocukların geleceğe umutla baktığı, kadınların mutlu ve özgür biçimde yaşadığı bir İstanbul... İnsanca yaşamın olduğu bu dünya kentini yönetirken İstanbul'u düşünen bir yönetimin olduğu bir İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Türkiye’mizi ve İstanbul’u en fazla rahatsız eden partizan tutumdan uzak bir yönetim anlayışı hedefim. İstanbul için hazırladığımız projelerimizi, anlayışımızı detaylarıyla tüm hemşerilerimizle paylaşacağız.

Biliyoruz ki siyasal süreçte bize en ciddi desteği verecek olan çatının altındayız. Dil birliği yaparak yürekli anlayışımızı tek tek anlatacağız. Çok güzel bir kampanya sürecini ahlaklı, seviyeli şekilde, vatandaşı muhatap alan, projeleri anlatan bir dil kullanacağımızı hepinizin gözünden okuyorum. 1 Nisan sabahında İstanbul'un İstanbul'dan yönetildiği bir kenti bayram havasında yaşayacağımızdan kuşkum yok.

Yüzü geleceğe dönük bir kent yaratmak için çalışacağız. Biz İstanbul'u, hemşehrilerimize çok seviyoruz. İstanbul'u onların katkılarıyla yöneteceğimizi çok kıymetli hemşerilerim bilsinler.”