Covid-19 pandemisi boyunca ekonomik anlamda zor günler geçiren esnafın gözü bugün saat 15.00'da başlayacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında olacak. Ek kısıtlama kararı alınıp alınmayacağının yanı sıra bazı yasakların esnetilmesinin ele alınacağı toplantıda esnafa kira desteği de konuşulacak.

Kabinede, corona virüsle mücadelede gelinen son aşama, alınan tedbirlerin yansımaları ve olası yeni kararlar masaya yatırılacak. Toplantıda yeni ekonomik destek paketleri de ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsle mücadeledeki son tabloya ilişkin, kabineye bir sunum yapacak. Alınan tedbirlerin sahaya yansıması, olası yeni kararlar, aşı çalışmalarındaki son gelişmeler toplantıda kapsamlı şekilde incelenecek. Buna göre, ek kısıtlama kararı alınıp alınmayacağının yanı sıra bazı yasakların esnetilmesi de kabinenin en önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Toplantıda ayrıca yeni ekonomik destek paketleri de masaya yatırılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kiralarda düzenlemeye gidiyoruz. Kabine toplantısının ardından açıklayacağız” ifadesini kullanmıştı.

SARIYER POSTA GAZETESİ