AK Parti Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “PKK - YPG ile DEAŞ arasında bizim için bir fark yoktur. Hangi milletten olursa olsun eğer terörist ise gereğini yaparız, hakkından geliriz” ifadelerini kullandı.

“John Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden sert mesajlar verdi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

“PKK/YPG ile DEAŞ arasında bizim için bir fark yoktur. John Bolton’un İsrail’den verdiği mesajı kabullenmemiz, yutmamız mümkün değil. Hiçbir zaman PKK/YPG benim kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Teröre yeni bir tarif mi geliştirdiniz? Bolton çok ciddi bir yanlış yapmıştır. Hangi milletten olursa olsun eğer terörist ise gereğini yaparız, hakkından geliriz. Terörü yok etmek için çok yakın hareket edeceğiz.

Birileri Meclis'i çalıştırmamak için tüm güçleriyle çalışacaktır. Sizlere düşen onlara meydanın boş olmadığını göstermektir. Oy alamadığımız seçmenleri kendilerine ulaşamadığımız vatandaşlarımız olarak görüyoruz. 31 Mart seçimleri sürecinde milletimizin her bir ferdine ulaşıp kendimizi ifade etmeliyiz. Bu hafta sonu Trabzon, Kocaeli ve Sakarya'da adaylarımızı açıklayacağız. Diğer illerimizin aday tanıtım toplantısını da hafta sonuna kadar arkadaşlarımız gerçekleştirecek.

Yaptığımız ittifak konusunda tüm parti mensuplarımızın, verilen kararlara saygı duymasını rica ediyorum. Kararımızı enine boyuna istişare edip veriyoruz. Kimse kalkıp ben diye hareket etmesin.

Türk siyasetinin en önemli sorunu ana muhalefettir. Daha doğrusu marjnal bir parti gibi davranıyor olmasıdır. Koltuğunu kaybetmemek için Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmaya bile cesaret edemedi. Bizans askeri kıyafeti giyen provokatörleri savunan da bu zat oldu. CHP eskiden beri tüm hizmetleri engellemek için var gücüyle çalışmıştır. CHP, Cumhuriyetçilikle de Halkçılıkla da ilgisi olmayan bir grubun eline geçmiştir. Eğer CHP kafasına kalsaydık İstanbul'da yaşayan ve ziyaret edenler hala Avrupa'dan Anadolu yakasına sandalla geçmeye çalıştı. Bu ülkede insanların yaşam biçimleriyle uğraşan CHP zihniyetidir.

Dert başka. Ne derseniz deyin, bu ülkede insanların yaşam biçimiyle uğraşan CHP zihniyetidir. AK Parti tam aksine bu ülkede yaşam çeşitlerini garanti altına alan bir siyaseti zihniyettir. Bu milleti bidon kafalı diyerek, göbeğini kaşıyan adam diyerek, makarnacı kömürcü diyerek aşağılayanların faşistliği lime lime üzerlerinden dökülmektedir. Halbuki demokrasilerde herkesin inancına kültürüne değerlerine saygı duymak esastır. Türkiye'de sadece bu faşistler insanları; içki içenler-içmeyenler, başı örtülüler-başı açıklar, sakallılar-sakalsızlar diye ayırır. Yıllardır ağızlarından düşürmedikleri yaşam tarzı dayatması sadece bu faşist CHP zihniyetine mahsustur. Bizim inancımızda, töremiz de böyle bir dayatmaya izin vermez.”