Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Muhtarlar Buluşması'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, konuşmasında gençlere de seslenerek "Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin." dedi.

Erdoğan konuşmasında yine Lozan Anlaşmasına değinerek "2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız." dedi. Erdoğan güvenlik anlayışının da değiştiğini belirterek "Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terketmiştir. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"BİZE HEP YALAN SÖYLEYEN TARİHİ ANLATTILAR"

 "Kardeşlerim, milletine efendilik yapan hizmetkar olan yönetim anlayışı için çok önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.

15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlar, istiklaline sahip çıkarsa güvenli bir ülke olabileceğini biliyordu. Bu yüzden 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz. Dün YÖK toplatısında şunu dedim: Tarihimizi yavrularımıza iyi anlatalım. Bize hep yalan söyleyen tarihi anlattılar.

'"PARTİMİN KURUCUSU LOZAN'DA İMZA ATMIŞ, BU DOĞRUDUR' DİYE BİR ŞEY OLMAZ"

Son zamanlarda gündemdeki önce Lozan ardından Misak-ı Milli konusu, bizlere nasıl bazı gerçekleri yanlış öğrettiklerinin ifadesidir. Gençlerimizin Lozan'ı incelemesi...

Bazıları rahatsız oluyor. 'Partimin kurucusu Lozan'da imza atmış, bu doğrudur' diye birşey olamaz.

"BAL ARISI İSTİYORUM EŞEK ARISI DEĞİL"

Tektipçi bir insa değil sorgulayan arayan gençlik istiyoruz. Ben geçliğimizi bal arısı gibi görmek istiyorum, eşek arısı gibi değil. O bal yapsın ki tüm insanlık ondan istifade etsin.

Ardından Misak-ı Milli. Masada kaybettik. Misak-ı Milli niye rahatsız ediyor? Mısak-ı Milli batıdan doğuya nasıl başlıyor? Burada bu milletin geçmişi yok mu? bunun için bunu da öğrenelim. Dün neydi, bugün ne? Bunu birileri anlamak istemiyor. Anlayanlar var, hamdolsun.

"BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Ben dünkü konuşmasından dolayı sayın Bahçeli'ye teşekkür ediyorum.

Osmanlı öylesine büyük bir devletti ki, bu devin yıkılışı milletin üzerin maddi ve manevi derin yaralar açtı.

1914 yılında, 2.5 milyon kilometrekare olan topraklarımız, 9 yıl sonra 780 bin metrekareye düştü. Kurtuluş Savaşı'na girerken hedef Misak-ı Milli'ye sahip çıkmaktı hedef. Döenmin şartları nedeniyle dönemin şartları diye göstermek isteyenler olabilir. Bu bir yere kadar anlaşılabilir.

"2016'DA 1923 PSİKOLOJİSİYLE HAREKET EDEMEYİZ"

Biz 780 bin metrekareye, 20 milyon metrekarelerden geldik. 2016 yılında 1923 psikolojisiyle hareket edemeyiz. Biz o tarihteki konumumuzu korumayı korumak üzerine kuramayız.

GÜVENLİKTE YENİ DÖNEM

Türkiye artık bu yanlış güvenlik anlayışını terketmiştir. Bundan sonra sorunların kapımızı çalmasını beklemeyeceğiz.

Türkiye 30 yıldır PKK ile mücadele ediyor. 40 bin üyesini imha ettik, ama eylemleri durduramadık. Bundan sonra PKK'yı saklandıkları inlerinde bulup bertaraf edeceğiz. Yerlerini tespit ettik, birer birer yok ediyoruz. İmkan sağlayan kim varsa kökünü kurutacağız.

Şimdiden söylüyorum, biz kendilerini yok etmeden nereye gideceklerse gitsinler. Yurt dışında rahat edebilecekleri tek gün olmayacak. O ülkelerin başkanlarını da rahatsız edeceğiz."