Yeşilay'ın iftarında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili "Eğer parlamento bu işi çözemiyorsa çözecek olan yine milletimizdir" dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilay'ın iftar programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı erken seçim için yeşil ışık yakarak, sandığı işaret etti.

"Parlamento Çözemiyorsa Çözüm Yeri Millettir"


Meclis'te çoğunluğa sahip bir hükümetin en kısa sürede kurulması temennimdir. Tüm siyasi partilerimizi bu konuda sorumluluk üstlenmeye davet ediyorum. Türkiye'nin önünde çok ciddi sorunlar, alınması gereken çok önemli kararlar var. Bu yükün altından kalkabilecek güç, dirayet ve kararlılıkla bir hükümet kurulması arzusundayım. Azınlık hükümetinin böyle bir imkana sahip olamayacağına inanıyorum. Aynı şekilde gündemimizdeki kritik meselelerde asgari bir anlayış birliği sağlayamamış partilerin kuracağı hükümetin de ihtiyacımız olan çözümleri üretemeyeceği kanaatindeyim. Dünyada ve bölgemizde gerçekten hayati gelişmelerin yaşandığı bir dönemde, Türkiye'nin hükümet meselesiyle uğraşmak zorunda kalmasını asla arzu etmezdim ama şartlar ülkemizi bu noktaya getirdi. İnşallah bu dönemi de en kısa sürede ve en hayırlı şekilde geride bırakacağız. Milletimiz 7 Haziran'da takdirini ortaya koydu. Bu tablodan bir hükümet çıkmazsa çözüm merci yine milletimizin ta kendisidir. Eğer parlamento çözemiyorsa çözecek olan milletimizin ta kendisidir. Yani kimse bu noktada milletimize gitmekten çekinmesin, kaçmasın.