AK Parti Grup Toplantısı'nda Barış Pınarı Harekatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Suriye'deki sorunun en kestirme yolu, teklifimiz hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, her şeylerini bırakıp tuzakları imha edip güvenli bölgeden dışarı çıksınlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye yaptırım açıklamasından Barış Pınarı Harekatı’na kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın sona ermesinin tek şartının, teröristlerin silahlarını bırakarak güvenli bölgeden dışarı çıkmaları olduğunu sözlerine ekledi.

“Yasağı koyanlar iyi düşünmeli”

Erdoğan yaptırım konusuna ilişkin, “Bizi ekonomik yaptırımla tehdit edenlere de diyoruz ki, azdan az gider çoktan çok gider. Biz Çanakkale'de bir tas çorbayı paylaşanların torunlarıyız. Bizde açtığınız yaranın çok daha büyüğü sizin ekonominizde açılır. Bize ülkelerine girme yasağı koyanlar iyi düşünmeli” diye konuştu.

“Güvenli bölgeden dışarı çıksınlar”

Barış Pınarı Harekatı'yla ilgili olarak Batılı ülkelere seslenen Erdoğan, “Bizi arayıp teröristlerle ilgili taleplerde bulunanlara söylemek istiyorum. Madem bu kadar seviyorsunuz, koruyorsunuz. Öyle ise size bir teklifimiz var. Bizim kimseyi öldürmek gibi bir niyetimiz olamaz. Suriye'deki sorunun en kestirme yolu, teklifimiz hemen bu gece tüm teröristler silahlarını, her şeylerini bırakıp tuzakları imha edip güvenli bölgeden dışarı çıksınlar” dedi.

SARIYER POSTA