İYİ Parti'den istifa edip AK Parti’ye geçen Tamer Akkal’a rozet takma töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sebze ve meyvedeki yüksek fiyatlara önlem olarak, belediyelerin ekmekte olduğu gibi sebze-meyveleri de satabileceğinin mesajını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamasında CHP’nin İş Bankası’ndaki hissesinden, ürünlerdeki yüksek fiyatlara, Fırat’ın doğusuna ve Münbiç’e yapılması gündemde olan operasyondan gündemdeki birçok konuya değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“İş Bankası masada. Bunu unutmayın... Gazi Mustafa Kemal İş Bankası'nı CHP'ye değil Hazine'ye tahsisi vardı. Ve bu İş Bankası Hazine'nin malı olacaktır. CHP'nin İş Bankası'ndaki yüzde 28 hissesi Hazine'ye devredilecektir. Parlamento bu tarihi kararı alacaktır. Buna ben inanıyorum. Bunlar bölmek, parçalamak, yutmak anlayışının bu ülkedeki temsilcileridir. Cumhur İttifakını daha da güçlendirmemiz gerekiyor. Bu nedenle bu ittifak pazara kadar değil meazara kadar olmalı. İYİ Partililer 12 Eylül'ün zalim başsavcısına yapılan güzellemeleri mutlaka görüyorlardır. Partilerden umudunu kesen herkesin gönlünü kazanacağımıza inanıyorum.

Gıda fiyatları için bazı çalışmalar yapılacak. Kabine toplantısında konuştuk. Üreticiden tüketiciye kadar aradaki komisyoncular var ya vurgunu bunlar yapıyor. Direkt tüketici haline gelip buradan da halka ulaşmasını sağlamak ve en uygun fiyatla vatandaşımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Vatandaş, bu marketlerin fiyatları birbirini tutmuyor, biraz bağırdınız ama biraz daha bağırın diyor. Gerekirse fiyatlara ayar çekme kararını aldık. Belediyelerimiz vasıtasıyla bu adımları atarız, atacağız. Belediyelerde ekmek uygulamasına benzer çalışmayı sebze-meyvede de yapabiliriz.

Güvenliğimizi sağlamın tek yolu terörün kaynağını kurutmak, varlığını yok etmektir. Fırat'ın doğusu ve Münbiç en önemli konularımız. Amerika'nın bize verdiği sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz. Münbiç meselesi ortada bırakıldıkça, rejimin bu bölgeye yönelik hevesleri de kabarıyor. Türkiye'nin güvenli bölge modeli dışında hiçbir teklifi kabul etmiyoruz. Askeri hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Sabrımız sınırsız değil. Münbiç'teki teröristler bir kaç hafta içinde buıradan çıkarılmazsa bizim beklememiz sona erer.

Şu anda Venezuela'da olanlar... Venezuela senin eyaletin mi? Seçimle iş başına gelmiş nasıl oluyor da 'burayı terk et' diyorsun. İşte Avrupa Birliği... Avrupa Birliği'nin de ne olduğu ortaya çıktı. Hani demokrasi? Bir yandan demokrasi diyeceksiniz sonra da cebren ve hile ile hükümet devireceksiniz. Güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu bir dünyayı kabulleniyoruz.”