Edirne'nin Keşan ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye gerçekleştirilen operasyona CHP'li Özcan Purçu tepki gösterdi. Purçu,"Polisin basına çıkması için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Edirne'nin Keşan ilçesinde Roman vatandaşların yaşadığı mahalleye gerçekleştirilen operasyona tepki gösterdi. Operasyonun tutarlı bir sebep olmadan yapıldığını ileri süren Purçu, "Bu baskın tamamıyla Roman mahallelerinin tatbikat alanı olmasıyla alakalıdır. Polisin basına çıkması için, bazı kişilerin terfi alması için Roman mahalleleri kullanılmaktadır. Ayrıca bu, tamamıyla etnik köken ayrımcılığının pekiştirilmesine yönelik operasyondur" diye konuştu.
Operasyonda 45 kişinin gözaltına alındığını, iki kişinin ise polise karşı koyduğu iddiasıyla tutuklandığını ifade eden Purçu, "Operasyon ile sonuç arasında büyük bir tutarsızlık, çelişki vardır" ifadesini kullandı.Purçu, operasyonu kınadığını belirterek, defalarca aradığı Keşan ilçe Emniyet Müdürü'nün telefonlarına çıkmadığını da kaydetti.

Polisten Roman mahallesinde yürüyüş: Ne mutlu Türküm diyene!

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özcan Purçu, koalisyon çalışmalarında ortaya çıkan son tabloya ilişkin, " MHP 'nin politikasını anlamak gerçekten mümkün değil. Kendisine oy veren seçmenin inisiyatifi dışında hareket etmiştir, tamamıyla muhalefet partisine uygun olmayan bir sonuçla hareket ettiğini düşünüyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Bundan sonraki koalisyon görüşmelerinin rotasının da belli olduğunu savunan Purçu, " AKP ile MHP büyük bir ihtimal yakınlaşma sürecine girmiştir, bunu da Meclis Başkanlığı seçiminde ortaya çıkarmışlardır" dedi.Partisinin MHP ile bir masada oturmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine Purçu, "Kapıların kapandığını düşünüyoruz. Görüntü onu gösteriyor. Ama Sayın Genel Başkanımızın açıklamaları doğrultusunda biz bütün partilere açığız. Bizim 14 maddelik ilkemiz var, bu ilkeler doğrultusunda herkesle görüşülebilir, bir araya gelinebilir" diye konuştu. Özcan Purçu, İsmet Yılmaz'ın nasıl bir Meclis Başkanı olacağı yönündeki soruya ise "Onu süreç gösterecek" yanıtını verdi.

Kaynak: radikal