Türkiye Barolar Birliği, ölümlü veya yaralanmanın olduğu trafik kazaları sonrasında alınması muhtemel tazminatlara yönelik olarak ‘hasar danışmanlık’ şirketi adı altında, hukuka aykırı olarak faaliyette bulunan ve bu yolla vatandaşları mağdur ederek, haksız kazanç sağlayan şirketlere karşı hukuki mücadelesini sürdürüyor.

Avukatlık Kanunu'nun kendisine verdiği yetki ile "Baro mensuplarının genel menfaatlerini ve mesleğin ahlak, düzen ve geleneklerini korumak", "kanunların avukatlara tanıdığı hakların gerçekleşmesine ve yüklediği görevlerin tam ve şerefli bir şekilde yerine getirilmesine çalışmak" ve "hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını savunmak ve korumak, bu kavramlara işlerlik kazandırmak" görevlerinin gereği olarak yasa dışı faaliyette bulunan internet siteleri, gerçek ve tüzel kişiler aleyhine  suç duyurusunda bulunan Türkiye Barolar Birliği, ayrıca ilgili web sitelerine erişimin engellenmesini talep ediyor.

Davalar devam ediyor

Barolar Birliği’nin söz konusu kanuna aykırı faaliyet gösteren firmalar hakkında bulunması üzerine bugüne dek toplam 23 kamu davası açılırken, bu davaların birçoğunda mahkûmiyet kararları verildi. Türkiye Barolar Birliği ve barolar tarafından yürütülen bu hukuki mücadelede son olarak, Muğla Barosu tarafından yapılan suç duyurusu sonucunda Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesince, Avukatlık Kanunu'na aykırı faaliyette bulunan kişiler hakkında para ve hapis cezası verildi.

SARIYER POSTA