İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, emniyet teşkilatı mensuplarına sosyal ve ekonomik yardımlar sağlamak üzere kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) yönelik düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Poliste Psikolojik Sağlamlık Semineri programında konuşan Bakan Soylu, "POLSAN'a bugün giren polisler, bugünün parasıyla 350 bin lira emeklilik ikramiyesi alacaklar. Bizim amacımız bunu 500 bin liraya çıkartmak" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

Çok uzun zamandır emek verdiğimiz insanlar birden zihnini kiralayarak aklını kiralayarak devletimize ihanet ettiler. Ama sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade, talimatları ve bizatihi polis teşkilatının var olan durumunu hep tespit hem tahlil hem de atacağı adımları konusunda verdiği vizyon esas itibariyle bizim bu konudaki hareket tarzımızı tayin etti.

12 - 12 çalışıyordu teşkilatımız, çünkü personel sayımız yeterli değildi. Özellikle arkadaşlar hatırlayacaklardır. Bulduğumuz, vatanını devletini milletini seven; hain FETÖ'ye karşı mücadele içinde olmuş arkadaşlarımız hangi birimde olurlarsa olsunlar tercih ortaya konularak özellikle terör gibi önemli birimlere nakledildiler. Böyle diğer birimlerde boşluklarımız söz konusu oldu. Bunu da vatandaşlarımıza hissettirmemeye çalıştık.

12 saat mesai, 12 saat dinlenme, tekrar 12 saat çalışarak neredeyse iki buçuk üç yıl nefes almadan bu teşkilat, 15 Temmuz'dan sonra hepimizin arzu ettiği bir raya girebilmesini temin edebilmek için büyük çaba sarf ettiler.

Polisler, bugünün parasıyla 350 bin lira emeklilik ikramiyesi alacaklar. Bizim amacımız bunu 500 bin liraya çıkartmaktır. Şu anda 4 yıldır polis sandığımızın yönetiminde, arkadaşlarımızın gayretiyle karlılık, verimlilik ortaya koyarak hakikaten öz varlığımızı iki katından fazlaya çıkardık. Yani tam bir verimlilik yönetimi gerçekleştirdik. Kimse kusura bakmasın, isterseniz yarıştıralım.

SARIYER POSTA GAZETESİ