Kapalı alanda sigara içilmesine yönelik yasak ile ilgili konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tütün ürünlerinin kullanıldığı tavanı açılıp kapanan alanların artık ‘kapalı alan’ olarak kabul edileceğini ve yönetmelikle bu tanımlarının yeniden belirleneceğini açıkladı.

Özbekistan temasları kapsamında ziyaret ettiği Semerkand'da açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önemli açıklamalarda bulundu.

“Yönetmelikte değişiklik olacak”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu çerçevede gençlere ve kadınlara yönelik daha etkili bir yaklaşım içinde olacağız. Kapalı ve açık alan tanımı vardı. Bu açık alan tanımının tavanı açılır, kapanır sistemlerin çok istismar edildiğini ve kapalı alan olarak kullanıldığını görüyoruz. Bununla ilgili önümüzdeki haftalar bir düzenlememiz olacak. Açık alanın daha net tanımlandığı 'açılır kapanır' tarzında olmadığı ve vatandaşın yüzde 70’inin sigarasız, dumansız ortamı aradığı bir ortamda genelde arka taraflara yönlendirildiğini önde daha manzaralı yerlerin sigara içen kesime ayrıldığını görüyoruz. Bunu daha net ayrıştıran açık alanı tanımlayan açılır-kapanır tavanların da kapalı alan olarak tanımlandığını gösteren bir yönetmelik düzenlemesi önümüzdeki haftalarda yapılacak. Bu anlamda ne kadar mücadele edersek sonucun o kadar başarılı olduğunu, bu anlamdaki denetimleri ne kadar gevşetirsek sigara içme oranlarının yükseldiğini biliyoruz. Daha yoğun bir şekilde önümüzdeki dönemde denetimleri, çapraz denetimler özelinde daha da yoğunlaştırmak istiyoruz. Tanımda çok sorun yoktu. Biz bunun sahada istismar edildiğini görüyoruz. Açılır kapanır tavanlı alanların kapalı alan olarak tanımlanacağı, tavanın tamamen açık alan olarak uygulandığı bir yönetmelik değişikliği olacak.”

SARIYER POSTA