Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, corona virüsü salgınına karşı cezaevlerinde alınan tedbirlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye, dünyayı etkisi altına alan corona virüs salgınına karşı önlemler almayı sürdürüyor. Bu kapsamda Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, cezaevlerinde görev yapan personelin belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyeceğini ve izole edilen yerlerde kalacağını açıkladı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül 'ün açıklamaları şöyle:

“Bugünden itibaren cezaevlerinde görev yapan personel, belirlenen süreler sonunda evlerine gönderilmeyecek, izole edilen yerlerde kalacak. Kamuya ait yerlerden de yararlanılması hususu değerlendirilmektedir. Kurumsal olarak alt yapıyı hazırlamış durumdayız.

Bir diğer gelişme de telefon görüşmesinde, görüntülü görüşme imkanını sağlamak adına çalışmanın başlamasıdır. Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle mevzuat altyapısı tamamlanmaktadır. Böylece sadece görüntülü görüşme değil, mektup, kantin, doktor gibi pek çok işlem daha çabuk görülecektir.

Bir diğer konu da her gün yüz binlerce insanın giriş çıkış yaptığı adliyelerde ve icra dairelerindeki insan sirkülasyonunu durdurmaktır. Yasa çıkar çıkmaz HSK bir çalışma yaptı. Tutuklu ve acil işler, yürütmenin durdurulması ve acele işler haricinde tüm duruşmalar ertelenecek.”

SARIYER POSTA