Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun erken seçim çağrısına yanıt vererek, "Erken seçim tartışması emek ve nefes israfıdır" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'Ülkeyi seviyorsan erken seçime götür 'sözüne yanıt veren Devlet Bahçeli, erken seçim tartışmalarına kapıyı kapattı. Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yaşayacaktır. MHP, sözünün eridir. 2023'te Cumhurbaşkanı adayımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

İşte Bahçeli'nin açıklamaları

"Kılıçdaroğlu ne oldu da seçim diye tutturdu. Seçim isteği sipariş ve hezeyandır. Sana kimler ne söyledi, neyi vaat ettiler? Kılıçdaroğlu'na diyorum ki, seçimi falan boşver, sükut et de biraz kazan. Terazi var tartı var, her şeyin bir vakti var. Davetsiz gelen döşeksiz oturur. Elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde gelmez. Bu işlere kafa yorma, seçim meçim derdine düşme, işin yoksa şahit ol, paran çoksa kefil ol. Seçim zamanında yapılacaktır.

Erken seçim tartışması emek ve nefes israfıdır. Anket aldatmalarını milletin iradesi yıkıp geçecektir. Kim aday olursa olsun, parlamenter sisteme dönmenin hesabını hangi siyasi defolular yaparsa yapsın, nafiledir."

SARIYER POSTA GAZETESİ