Bugün saat 12.00'den itibaren geçerli olacak olan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ çatışmalarında ateşkes kararının başlamasına saatler kala ortaya çıkan görüntüler dikkat çekiyor.

Azerbaycan ile Ermenistan'ın anlaşmaya vardığı ateşkes, Cumartesi günü (bugün) saat 12.00'den itibaren geçerli olacak. Taraflar cenazeleri ve esirler değişimini sağlayacak.

Sivilleri vurduklarında sevinç çığlığı attılar

Ateşkesin başlamasına saatler kala ise cephe hattında çatışmaların sürdüğü bildiriliyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, silahlı insansız hava araçlarıyla yok edilen Ermenistan birliklerinin görüntülerini paylaştı. İşgal altında tutulan Dağlık Karabağ'ın başkenti Hankendi'de siren sesleri duyulurken, Ermenistan ordusu dün işgalden kurtarılan Hadrut'a yoğun saldırılar düzenliyor. Ermenistan birliklerinin Hadrut'a roketlerle saldırdığı aktarılırken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı Goranboy, Terter, Ağdam ve Fuzuli gibi şehirlerin de hedef alındığını duyurdu. On dördüncü gününe giren savaşta cephe hattına neredeyse 100 kilometre uzaklıktaki şehirleri hedef alan Ermenistan, onlarca sivilin ölümüne yol açtı. Ortaya çıkan görüntülerde, Ermenistan ordusunun sivilleri vurmak için bir füze fırlattığı ve askerlerin sevinç çığlıkları attığı görülüyor.

Kaynak: Milliyet

SARIYER POSTA GAZETESİ