Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, asgari ücretin 2017 yılı için asgari ücretin yüzde 8 artışla net 1,404 liraya çıkarıldığını açıkladı. 6.5 milyon çalışan doğrudan ilgilendiren asgari ücret ile ilgili süreç tamamlandı. 2017 yılı için asgari ücretin neti bin 404 lira oldu.
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müzezinoğlu başkanlığında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda alınan karar açıklandı.

BİN 404 LİRA 6 KURUŞ OLDU

Asgari ücret 2017 yılı için brüt bin 777 lira 50 kuruş, net bin 404 lira 6 kuruş oldu. Asgari ücretin 2017 yılı için brüt bin 777 lira 50 kuruş, net bin 404 lira 6 kuruş olduğu açıklandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda toplandı. Toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir başkanlık yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, Komisyonda olabildiğince ortak karar vermeye çalıştıklarını ve üçlü imza için uğraştıklarını belirterek, buna rağmen işçi kesiminin imzasını alamamalarına üzüldüğünü söyledi.

Asgari ücretin yeni yılda da yılın tamamı için belirlendiğini ifade eden Müezzinoğlu, yapılan görüşmelerin ardından yeni yılda asgari ücrete yaklaşık yüzde 8 artış yapıldığını bildirdi.

http://www.sariyerposta.com/