Corona virüsü kriziyle popüler hale gelen video konferans uygulaması Zoom'a, WhatsApp'takine benzeri özellik ekleniyor. Uçtan uca şifreleme özelliğini bundan böyle Zoom masaüstü sürümünde ve Android, iOS uygulamasında da olacak

COVID-19 salgını ile dünyanın dört bir yanında çok sayıda kişinin evde kalması, eğitim ve iş hayatının evden sürdürülmesi Zoom’un toplantı katılımcı sayısında da önemli bir değişim yarattı. Kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte uygulamya eklenen özellik ve güncellemeler de arttı. Zoom şimdi ise güvenlik konusunda önemli bir adım atıyor.

Uçtan uca şifreleme zoom’da

WhatsApp uygulaması, uçtan uca şifreleme özelliğini uzunca bir süredir bünyesinde barındırıyor. The Verge’ün haberine göre, WhatsApp’ta sohbetlerin üçüncül kişiler tarafından okunmasını engelleyen bu güvenlik özelliği, artık Zoom’da da karşımıza çıkacak. Zoom uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıcılarına sunmaya başlayacak.

Hem Android hem de İOS için

Zoom uçtan uca şifreleme özelliği, Zoom’un bulunduğu tüm platformlarda yer alacak. Yani Zoom masaüstü uygulamasında, Android ve iOS için Zoom uygulamasında uçtan uca şifreleme özelliği ile güvenlik sağlanacak.

SARIYER POSTA GAZETESİ