Corona virüs salgını nedeniyle evlerinden çıkmayan vatandaşların popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a gösterdiği yoğun ilgi siber dolandırıcılarını harekete geçirdi. Peki kullanıcılarına nasıl bir tehlike bekliyor? Detaylar haberimizde...

WhatsApp üzerinden kullanıcılara çeşitli konularda mesajlar atılarak tuzak kuran siber dolandırıcılar bir kez daha iş başında. Corona virüs salgını sonrası kullanıcıların evden çalışmayı kolaylaştıran videolu görüşmeye imkan veren uygulamalara yönelmeye başlaması dolandırıcıları harekete geçirdi.

Kullanıcılar mağdur oluyor

Sosyal medya devi Facebook’un bünyesinde bulunan popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta geçtiğimiz yıllarda ortaya çıkan ve kendisini daha üstün bir sürüm gibi tanıtan "WhatsApp Gold” yeniden ortaya çıktı. WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiş yapılarak çok daha avantajlı bir şekilde uygulamayı kullanılabileceği belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kişiler uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor. Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kişilerin tüm kişisel bilgileri ya da yaptığı online alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kişilerin mağdur duruma düşmesine neden oluyor.

SARIYER POSTA