WhatsApp, yaptığı yeni bir güncellemeyle uzun süredir platforma gelmesi beklenen 3 yeni özelliği yayınladı. Gelen özellikler arasında; WhatsApp mesajlarına emoji ile tepki verme, 2 GB'a kadar dosya iletme, 32 kişiye kadar sesli arama yapabilme ve çok sayıda grubu tek bir çatı altında toplayabilme seçenekleri yer aldı.

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, yaptığı yeni bir güncellemeyle uzun süredir platforma gelmesi beklenen 3 yeni özelliği yayınladı. Konuya ilişkin ilk duyuruyu, WhatsApp yöneticisi Will Cathcart resmi Twitter hesabı üzerinden yaptı. Yeni özelliklerin, gelecek haftalarda kademeli olarak tüm kullanıcıların yaygın kullanımına açılacağı ifade edildi.

Artık kullanıcılar, sohbetlerde gelen mesajlara emoji ile tepki bırakabilecek. Başlangıçta tepki seçenekleri arasında 6 farklı emoji yer alacak. Bu emojiler, öncelikle yalnızca grup sohbetlerinde kullanılabilecek. Bir süre sonra özellik, kişisel sohbetlere de entegre edilecek. Gelen bir diğer yenilik ise 32 kişiye kadar sesli arama yapabilme özelliği olacak. Bununla birlikte, platformdaki veri paylaşım boyutu da 2 GB olarak güncellenecek.

WhatsApp ayrıca, yeni güncelleme kapsamında grup sohbetlerine de yeni bir soluk getirecek. WhatsApp Communities özelliği, çok sayıda grubu tek bir topluluk çatısı altında toplamayı mümkün kılacak. Bu çoklu grupların birer yöneticisi olacak. Bu yöneticiler, topluluklardan grupları yönetebilecek. Yöneticilerin, gruplardan mesajları silme gibi yetkileri de bulunacak.