Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, geleceğin siber kahramanlarını aradıklarını, bu kapsamda lise ve üniversite öğrencilerine ücretsiz sertifikalı siber güvenlik uzmanlığı eğitimi verileceğini açıkladı.

Koç, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi himayesinde Türkiye Stratejik Teknoloji Dönüşümleri Araştırma Merkezi (TÜSİDAM) ile IntelProbe tarafından online eğitim programı düzenleneceğini belirtti. İlk dersin 15 Eylül'de başlayacağı siber güvenlik akademisi için 9 Eylül'de online sınav yapılacağını açıklayan Koç, sınav sonrası belirlenen 100 kişilik kontenjanda yerini alan öğrencilerin 1 yıl online eğitim alacağını kaydetti.

"Türkiye'ye katkıda bulunacaklar"

Dijital Dönüşüm Ofisi olarak siber güvenlik eğitimlerini Türkiye'nin siber güvenlik kapasitesini ve gücünü artıracak önemli yapı taşlarından biri olarak gördüklerini anlatan Koç, şöyle konuştu: "Nitelikli insan gücümüzle siber güvenlikte ve bilgi güvenliğinde ürün geliştirmeden, kritik altyapılarımızın yönetimine tüm safhalarda daha kuvvetli bir Türkiye'ye doğru ilerleyeceğiz. Gençlerimiz burada aldıkları eğitimlerle kendilerine belirledikleri uzmanlık sahalarında derinleşerek üreten Türkiye'ye katkıda bulunacaklar. 3 yılda 100'den fazla eğitim, kamp ve seminer gerçekleştirdik. Şimdi bu başarılı projeyi lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sertifikalı siber güvenlik uzmanı yetiştirecek bir safhaya taşıyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ