Telefon operatörü Turkcell, virüs, zararlı içerik, sahte ve dolandırıcılık amaçlı kurulan sitelerden korumak amacıyla kurduğu Dijital Güvenlik Servisi ile internette dolaşan müşterilerini uyararak, e-postalar ve buna bağlı tüm hesapları daha güvenli hale getiriyor.

Turkcell açıklamasına göre, servise eklenen yeni özellik müşterilerin e-posta, sosyal medya hesabı, web siteleri, uygulama ve servislerde kullanılan şifrelerine yönelik sızıntıları kontrol ediyor. Turkcell müşterileri, servise abone olduktan sonra, yeni şifre sızıntılarına karşı SMS ile uyarılırken geçmişte yaşanmış olan şifre sızıntıları konusunda da bilgilendiriliyor.

"Çalışmalarımız sürecek"

Konuyla ilgili konuşan Turkcell Dijital Servisler ve Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ataç Tansuğ, "Kovid-19 sürecinde evlerinde kalan müşterilerimizin online geçirdikleri sürelerde büyük artış yaşandı. Bu artış, siber güvenlik konusundaki risklerin de aynı oranda büyümesine neden oluyor. Dijital Güvenlik Servisimizle bu riskleri minimuma indiriyoruz. Önümüzdeki dönemde de müşterilerimize daha güvenli bir internet deneyimi yaşatmak için çalışmalarımız sürecek" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ