Teknofest İstanbul, ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ kapsamında 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesini, teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Türkiye'nin önden gelen kurum ve kuruluşların destekleriyle düzenlenecek.

Takımlar bilimde yarışacak

Organizasyonda 12 kategoride çeşitli yarışmalar yapılacak. Takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve ekipman desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmeleri desteklenecek. Teknofest İstanbul'un teknoloji yarışmaları Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, Türk Hava Yolları (THY), TÜBİTAK ve TÜRKSAT başta olmak üzere pek çok önemli kurumun desteğiyle gerçekleşecek.

Teknofest’e kurumlardan önemli destek

Anadolu Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, TRT ve Yıldız Teknik Üniversitesi festivale destek veren kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyorlar.