Siber güvenlik tehditleri büyüse de birçok şirket, sistemlerini ve verilerini güvende tutmak için stratejilerini geliştiremiyor. Şirketlerin yüzde 42'sinin zayıf bir şifre yüzünden veri ihlali yaşadığını hatırlatan uzmanlar, çalışanların sıklıkla düştüğü en yaygın 5 şifre hatasına dikkat çekiyor.

Hacker'lar daha da gelişmiş saldırı teknikleri ile şirketlerin siber güvenliklerini tehdit ederken, çoğu şirketin en temel savunma çözümlerinde bile başarılı olamadığı görülüyor. Özellikle dünya genelinden 200 farklı IT uzmanının katıldığı araştırma sonuçlarında görülüyor ki şirketler, halen verilerini güvende tutmak konusunda sorunlar yaşıyor.

Evmez'den kritik uyarılar!

Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, güvenlik önlemi olarak hala tek başına şifrelere güvenen şirketlerin bir servete mal olabilecek hatalara düşebildiğini aktarıyor. Birçok çalışanın önemli verileri dahi güvende tutmak adına çok basit şifreler oluşturduğuna da dikkat çeken Evmez, çalışanların şifrelerinde sık görülen 5 hataya dikkat çekiyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ