Pandemi nedeniyle uzun süre çevrim içi eğitim veren eğitim kurumları, yeniden yüz yüze eğitime dönmeyi planlarken güçlü siber saldırıların hedefi haline geliyor.

Yetersiz siber önlemlere sahip okulların dijital öğrenmenin getirdiği siber tehditlerdeki artışla başa çıkmakta zorlandığını fark eden hackerler, maske zorunlulukları ve hibrit öğrenme gibi tartışmalı konulardan yararlanarak saldırılarını güçlendirmeyi planlıyor.

Saldırılarda artış yaşandı

Geçtiğimiz yıl bildirilen tüm fidye yazılımı saldırılarının yüzde 19’unun okulları hedef aldığı belirtilirken, bu oranın 2021 itibari ile yüzde 86’ya yükselmesinin öngörüldüğüne dikkat çekiyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle yaygınlaşan uzaktan ve çevrim içi öğrenmeye yönelik baskının, eğitim sektörünü güvenlikten daha da uzaklaştırdığı görülüyor. 17 sektörün içinde bulunduğu bir ankette eğitim sektörünün uygulama güvenliği, uç nokta güvenliği ve yazılım güncelleme kategorilerinde en yüksek güvenlik açıklarına sahip olduğuna ve siber güvenlik hazırlığı açısından son sırada yer aldığına ifade edildi.

SARIYER POSTA