Tüm dünyada kutlanan Anneler Günü, dolandırıcılık için fırsat kollayan siber suçlular için kolay yoldan para kazanma anlamına da geliyor. Siber güvenlik uzmanları, Anneler Günü'nde karşılaşılması olası dolandırıcılıklar ve bunlardan korunma yöntemleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Anneler Günü öncesinde perakendeciler dünyadaki tüm annelere ulaşabilmek için özel teklifler hazırlıyorlar. Çocuklar annelerine bir şeyler almak için acele ederken, dolandırıcılar dikkatsiz alışveriş yapanların cüzdanlarında  bir delik açmaya hazırlanıyorlar. ESET, anneler günü öncesinde siber suçluların en çok kullandığı üç dolandırıcılık yöntemini sıraladı.

Sahte alışveriş siteleri

Siber suçlular, potansiyel kurbanları ikna etmek için kullanılabilecek her şeyden yararlanmaya çalışır. Sahte alışveriş siteleri, dolandırıcılık amaçları için idealdir. Sahte alışveriş siteleri ya da mağazaları, özellikle annelere yönelik hediyelerin reklamını yapacaktır. Bu ürünler, potansiyel kurbanları satın al düğmesine basmaya ikna etmek için inanılması zor indirim teklifleriyle sunuluyor.

Sahte hediye kartları ve kuponlar

Sahte hediye kartları ve kuponlar oldukça yaygın bir şekilde kullanılır. Bazen kullanıcının haberi olmadan, kurbanın cihazı kullanılarak dağıtılır. Sahte bir kuponun üzerine tıkladığınızda, cihazınıza bir kötü amaçlı yazılım, bankacılık truva atı ya da keylogger indirilebilirsiniz. Dolandırıcılar siz farkında olmadan indirim kuponunu tüm kişi listenize gönderebilir.

SARIYER POSTA GAZETESİ