Pandeminin etkisiyle birlikte dijital bankacılık hizmetlerinin kullanımı ciddi derecede arttı. Dijital hizmetlerin popüler hale gelmesinin hackerlerin saldırılarını artırdığına ve bankaların bu yılki siber harcamalarında da yüzde 15 artışa neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, 2021’de bankacılık sektöründeki siber maliyetlerin milyar dolarları geçeceğini dile getirdi.

Covid-19’un etkileri şiddetli bir şekilde devam ederken, hizmet alım şekillerini değiştirdiği bankacılık sektörünü de zorlamaya devam ediyor. Şubelerde hizmetlerin kısıtlanması ile birlikte dijital hizmetlerin yoğun bir şekilde kullanıldığı banka ve finans şirketlerinde ise en büyük tehlikeyi hackerler oluşturuyor.

Yapılan araştırmalarda hem kullanıcıların dijitalleşmesi hem de bu yıla ambargosunu koyan pandeminin etkileri, dijital bankacılık hizmetlerinin kullanımında ciddi artışlar yaşanmasına sebep olduğunu ortaya koydu. Ayrıca bunu fırsat bilen ve ceplerini doldurmak isteyen hackerlerin ise hiç boş durmadığı görülüyor. Öyle ki sadece bu yıl siber tehditlere karşı güvenlik harcamaları yüzde 15 arttı ve artmaya devam edeceği de öngörülüyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ