Samsung Display, katlanabilir akıllı telefon modelleri için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Önümüzdeki yıllarda yeni katlanabilir telefonu ile karşımıza çıkacak olan Samsung, geliştirdiği yeni esnek OLED paneli ile sektörün öncüsü olmayı hedefliyor.

Samsung iddialı geliyor

Geçtiğimiz Pazartesi günü yayınlanan raporda, Samsung’un katlanabilir telefonlarının piyasaya sürülmesinin ardından, esnek OLED panellerine yönelik talebin bir hayli artacağı belirtilmişti. Rakiplerine katlanabilir ekran konusunda tedarikçi olacak olan Samsung, Oppo ve Xiaomi ile esnek OLED ekran paneli hakkında görüştüğü ortaya çıktı. Geliştirdiği esnek ekran panelleri ile katlanabilir telefon pazarındaki pasta payının büyük bir bölümünü almayı planlayan Samsung, oldukça iddialı geliyor. Firmanın bu konudaki en büyük rakibi Huawei olarak görülüyor.

Sektörün öncü ismi olmayı hedeflen Samsung, 2019 yılı içerisinde 1 milyon adet esnek OLED panel üretmeyi ön görüyor. 2020 yılında ise hedefini 5 milyon adet çıkartan firma, katlanabilir akıllı telefon kullanımını yaygınlaştırmayı planlıyor.

Samsung’un katlanabilir telefonu nasıl olacak?

Samsung’un yeni katlanabilir telefonunda 7 inç veya daha büyük dokunmatik ekran bulunacak. Bu ekran ise 21:9 görüntü oranı ile 3360 x 1440 çözünürlük sunacak.  Bataryanın da 3,000 ile 6,000 mAh arasında olacağı tahmin ediliyor. İleri sürülen fiyat ise oldukça can sıkıcı diyebiliriz. Cihazın bin 850 dolar fiyat etiketine sahip olabileceği tahmin ediliyor.