Kadınlar için yazılım, eğitim ve gelişim platformu ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ın yeni dönem başvuruları devam ediyor. Başvuru için son tarih 21 Ocak.

TOBB, Turkcell ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğiyle, Türkiye’nin teknolojide kadın istihdamını artırmak, yerli ve milli teknoloji üretmek vizyonuyla hayata geçirilen programa katılmak için başvurular internet üzerinden yapılabiliyor.

Teknolojide kadın istihdamı konusunda Türkiye’deki en önemli inisiyatiflerden biri olan ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ için başvurular son hız devam ediyor. Proje, kadınları yazılım konusunda eğiterek mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olurken, kadınların bu alanlarda istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırarak, fırsat eşitliği sağlamayı hedefliyor. Yaklaşık 5 bin kişinin hedeflendiği projeye 21 Ocak’a kadar başvuru yapılabilecek.

18 yaş üstü tüm kadınlar başvurabiliyor

‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinde hedef kitle, lise ve üniversite mezunu ya da halen üniversitede okuyan 18 yaş üzeri, mobil teknolojiler geliştirip bu alanda iş kurmak, çalışmak isteyen kadınlardan oluşuyor. Proje; eğitim süreci, proje geliştirme ve final aşaması olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor.

Başvurular, ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ sayfasından

Tamamen ücretsiz olan programa katılmaya hak kazananlar 4 Şubat 2019’da Geleceği Yazanlar Platformu’ndan ve BiP’ten duyurulacak. Katılımcılar tarafından geliştirilen projelerden finale kalarak ilk üçe girmeye hak kazanan proje sahipleri; düzenlenecek törende para ödülü dahil birçok ödüle hak kazanacak. Projeler aynı zamanda Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı’nda da desteklenmeye devam edecek. Projede finale yükselen başarılı kadın girişimciler; teknoparklarda staj, istihdam veya Kuluçka Merkezi’nden faydalanma imkanı elde edecek. Ayrıca proje geliştirme aşamasına katılmaya hak kazanmış kadınlar arasından seçilen 100 kadın ise Turkcell bünyesinde yazılım test uzmanı olarak çalışma şansına sahip olacak.