Sosyal medya platformları, kullanıcılara kısa süre içerisinde birçok bilgiye erişme imkanı sağlasa da aynı zamanda sahte gönderilerle de yanlış bilgilerin yayılmasına sebep oluyor. Bunun son örneği Instagram’da yaşandı. İşte detaylar...

Akşam saatlerinde, Instagram’ın açtığı davalarda kullanıcıların fotoğraflarını izinsiz bir şekilde kullanabileceğine dair yeni bir kuraldan bahsedilen sahte gönderi birçok ünlü tarafından paylaşıldı ve çok kısa sürede geniş kitlelere yayıldı.

Paylaşılan gönderi yalanlandı

Yayılan sahte gönderide sosyal medya platformunun yeni yayın politikasında “Yayınladığınız her şey bugünden itibaren halka açık hale geliyor. Fakat sildiğiniz mesajlarınız ve fotoğraflarınız yeni politikaya dahil değil” ibaresinin ve buna benzer yeni kuralların bulunduğu iddia ediliyordu. Bu durum kullanıcıların tepkisini çektiği için doğru olup olmadığı araştırılmadan birçok kullanıcı tarafından paylaşıldı. Marka İletişim Müdürü Stephanie Otway ise, “Bu yazı hiçbir gerçekliğe dayanmıyor. Dikkate almamanız gerektiğini belirtmek isteriz” açıklamasını yaptı.

SARIYER POSTA