Instagram'la ilgili olarak sık sorulan sorulardan birisi de onaylanmış hesap anlamına gelen mavi tik işaretinin nasıl alındığı yönünde. Peki, hesanın itibarlı görünmesini sağlayan bu işaret nasıl alınır?

Instagram, tanınmış kişiler adına açılan sahte hesapları önlemek için mavi tşk uygulamasına geçmişti. Dünyanın en popüler sosyal medya mecrasında 2012 yılında tanıtılan bu işaret, tanınmamış pek çok kişi tarafından da alınmak isteniyor. Instagram hesabınının onaylatılması için bir kaç yöntem var. Bu yöntemlerin sonucunda platform uygun bulursa hesabı onaylıyor.
Öncelikle ayarlar sekmesinden Doğrulama İste bölümüne dokunun. Buraya ad ve soyadınızı girin. Koşulları karşılayan bir de kimlik belgesi gönderin. Doğrulama sekmesi görünmüyorsa, ayarlar sekmesine girin. Aşağı doğru kaydırma yapıp, destek başlığının altındaki Sorun Bildir bölümünü tıklayın. Burada görüş bildir butonuna tıklayıp, özelliği seç kısmından profil kısmına gelin ve sağ üstten devam edin. Neyi Geliştirmemizi İstersin? kısmına da hesabınızın neden doğrulanması gerektiğini yazın. Hesabın onaylanması için etkileşimin yüksek olması gerekiyor.