Intel kod adı “Ice Lake” olan 3. Nesil Intel Xeon Ölçeklenebilir platformundaki yeni güvenlik özelliklerini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Intel, yazılım koruma çözümü Intel Software Guard Extension’ı (Intel SGX); bellek şifreleme çözümü Intel Total Memory Encryption’ı (Intel TME), Donanım Yazılımı Esnekliği Çözümü Intel Platform Firmware Resilience’ı (Intel PFR) ve yeni kriptografik hızlandırıcıları da içeren bir dizi özellikle birlikte platformu güçlendirmek ve verilerin gizliliğini ve bütünlüğünü geliştirmek için tüm Ice Lake platformlarına getiriyor.

Riskleri azaltmalarına olanak sağlıyor

Veri, hem sağlayabileceği ticari değer hem de korunması gereken kişisel bilgiler açısından kritik önem taşıyan bir varlık; bu nedenle siber güvenlik en çok endişe edilen ve üzerinde düşünülen konu. Ice Lake’in içerdiği güvenlik özellikleri Intel müşterilerinin güvenlik durumlarını iyileştirmelerine yardımcı olacak çözümler geliştirmelerine ve finansal hizmetler ve sağlık hizmetleri gibi veri toplama ve saklamanın belli yürütmelikler çerçevesinde yapıldığı alanlarda gizlilik ve yürütmeliklere uyumluluğa yönelik riskleri azaltmalarına olanak sağlıyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ