Günümüzde bilgisayardan pek bir farkı kalmayan akıllı telefonların güvenliği tartışma konusu olmaya devam ediyor. Peki akıllı telefonların güvenliği için hangi adımları izlemeli? Detaylar haberimizde...

Kişisel veriler artık hiç olmadığı kadar önem taşıyor. Basit önlemlerle akıllı telefonlardaki güvenlik üst seviyeye taşınabiliyor.

İşte en basit yöntemler

Uygulanması gereken en kolay adım elbette telefonu bir şifreyle korumak. Böylece şifreyi bilmeyen kişiler hesaplarınıza erişemez ve verileri ele geçiremez. Telefonunuzun çalınması ve kaybolması durumunda da başkalarının bilgilere erişmesi çok daha zorlaşır. Dört haneli şifreler bile kötü niyetli kişilerin işlerini epey zorlaştırıyor.

Listenin ikinci sırasında ise konum paylaşımı geliyor. iPhone ve Android cihazlarda gizlilik için en önemli unsurlardan biri konum paylaşımını gerekmediği zamanlarda durdurmak. Üstelik erişimi en aza indirmek telefonun pil ömrüne de katkı sağlıyor. İki işletim sisteminde de konum paylaşımı ayarlar kolay şekilde durdurulabiliyor.

Bir akıllı telefona sahip olmanın en önemli özelliklerinden biri sadece tek bir dokunuşla e-posta ve sosyal medya hesaplarına hızlıca erişmek. Dolayısıyla cihazda otomatik olarak giriş yaptığınız hesapları kontrol edin ve burada gereksiz hesaplar gözüküyorsa kaldırılmalı.

SARIYER POSTA GAZETESİ