Google'ın kapsamlı servislerinden biri olan Google Drive için internet devi önemli bir yeniliği hayata geçiyor. Buna göre, çöp kutusuna atılan dosyalar artık 30 gün dolduğunda kendiliğinden silinecek.

Google Drive için önemli bir güncelleme geliyor. Bu güncellemenin yapılmasıyla birlikte Google Drive'da çöp kutusuna atılan; ancak orada unutulduğu için de gereksiz yere alan kaplayan dosyaların sonu gelecek.

Google'ın konuyla ilgili kullanıcılarına yolladığı o e-posta:

"13 Ekim 2020 tarihinden itibaren Google Drive'ın, otomatik silme işlemi açısından diğer Google uygulamalarıyla (ör. Gmail) daha tutarlı olması için çöp kutusu davranışını değiştireceğini bildirmek istiyoruz. Bu, Google Drive'ın "Drive'ım" çöp kutusuna taşınan tüm dosyaların 30 gün çöp kutusunda kaldıktan sonra otomatik olarak silinmeye başlayacağı anlamına gelmektedir. Çöp kutusundaki öğeler kotanızı kullanmaya ve depolama alanınız Google Drive, Gmail ve Google Fotoğraflar arasında paylaşılmaya devam edecektir.

13 Ekim 2020 tarihinden itibaren, bir kullanıcının çöp kutusundaki dosyaların burada 30 gün tutulacağını lütfen unutmayın. 30 günlük süre sona erdiğinde, 30 günden uzun süredir çöp kutusunda olan dosyalar otomatik olarak silinmeye başlayacaktır."

SARIYER POSTA GAZETESİ