Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Yaman Akdeniz, Facebook ve Instagram’ın Türkiye’de temsilci bulundurmama kararı aldığını açıkladı. Facebook ekibinin kendisini arayarak bu bilgiyi verdiğini belirten Akdeniz, “Değerlendirme aşamasında değiller, kararlarını vermişler. Türkiye’de bir temsilci atamayacaklar” dedi.

Facebook ve Instagram'ın Türkiye'de temsilcilik bulundurmama kararı aldığını belirten Akdeniz, “Facebook ekibi beni aradılar. Bu açıklamayı yaptılar. Değerlendirme aşamasında değiller, kararlarını vermişler. Türkiye'de bir temsilci atamayacaklar. Aynısı Instagram için de geçerli tabi” dedi.

“Platformların engellenip engellenmeyeceğini nisan'dan sonra göreceğiz”

CHP'nin Sosyal Medya Yasası'nın iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itiraz başvurusunu hatırlatan Akdeniz, şunları belirtti: "Orada da yasanın iptali söz konusu olacaktır. Twitter da Facebook gibi benzer bir karar alırsa bu etkisi olmayan bir uygulamaya dönecek. O aşamada Türkiye gerçekten bu platformları engelleyecek mi, engellemeyecek mi; kullanılamaz hale getirecek mi, getirmeyecek mi bunu Nisan'dan sonra göreceğiz."

SARIYER POSTA GAZETESİ