Sosyal medya devi Facebook, Covid-19 pandemisinin Türkiye’deki küçük ve orta boyuttaki işletmeler (KOBİ) üzerindeki etkilerini ölçen araştırmasının ilk sonuçlarını yayınladı. Pek, raporda hangi sonuçlar yer alıyor? Detaylar haberimizde...

İlk olarak geçtiğimiz Mayıs ayında Dünya Bankası ve İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) ortaklığıyla ABD’de yayınlanan ve bundan böyle 50’den fazla ülkeyi kapsayacak şekilde aylık olarak yayınlanacak Küçük İşletmeler Küresel Durum Raporu (Global State of Small Business Report), dünya genelindeki ve Türkiye’deki KOBİ’lerin pandemi sonrası durumuna ilişkin önemli içgörüler sunuyor.

Türkiye'deki KOBİ'ler çalışan sayısını azalttı

Covid-19’un sadece küresel bir sağlık krizi değil, aynı zamanda ekonomik bir kriz de olduğunu düşünen ve pandemiden en çok etkilenen işletmelerin başında olan KOBİ’lerin yaşadıkları zorlukları anlamak ve bu zorlukları aşmalarında onlara destek olmak isteyen Facebook’un yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, dünya genelindeki KOBİ’lerin yüzde 33’ü, Türkiye’deki KOBİ’lerin ise yüzde 34’ü pandemi sebebiyle çalışan sayılarını azalttı. Bunun yanı sıra, geçtiğimiz yıla oranla satışlarının düştüğünü belirten KOBİ’lerin oranı dünya genelinde yüzde 62 iken, Türkiye’de ise yüzde 70 oldu.

SARIYER POSTA GAZETESİ