Evden çalışma ve uzaktan eğitim, yeni normalin vazgeçilmez parçaları haline gelmiş durumda. İş, eğitim ve sosyal yaşamın merkezi ev olunca, bilgisayar satışları ciddi oranda yükseldi. Türkiye Bilişim Derneği (TÜBİDER) Başkan Yardımcısı Ümit Önder, 2020’nin ilk 8 ayına ilişkin sektör rakamlarını paylaştı.

Dünyanın dengelerini alt üst eden Covid-19 salgını gündemdeki yerini koruyor. Toplumlar salgınla birlikte ‘yeni normal’ olarak adlandırılan yaşam tarzına adapte olmaya çalışıyor.

"Yüzde 40’lık bir büyüme gerçekleşti"

Önder konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "Pandemi dönemi ile birlikte uzaktan eğitim ve evden çalışma hayatımızın bir parçası oldu. Özellikle taşınabilir bilgisayarlara talep oldukça arttı. Sadece taşınabilir bilgisayarlar özelinde yılın ilk 8 ayında bir yıl öncesinin aynı dönemine göre yüzde 70’lik değersel bir artış gerçekleşti. Türkiye’de geçen sene toplam bilgisayar satış adedi 1,6 milyon adetti. Bu sene ise daha ilk 8 ayda yüzde 40’lık bir büyüme ile 915 bin adet bilgisayar satışı oldu. Yıl sonunda bu rakamın 2 milyon adede ulaşacağını tahmin ediyoruz. Bu da toplam bilgisayar adedinde yıllık yüzde 25’lik büyümenin gerçekleşeceğini gösteriyor. Diğer yandan evde çalışma düzeni ve yeni normal etkisi ile yazıcı ve monitör pazarında da yüzde 40’lık bir büyüme gerçekleşti."

SARIYER POSTA GAZETESİ