Equinix tarafından yapılan pazar araştırması Global Interconnection Index (GXI)’e göre, Covid-19 pandemi süreci, işletmelerin önümüzdeki üç yıl içinde planladığı dijital altyapı dönüşüm projelerinde çarpıcı bir etki yaratacak.

Araştırmanın 4. sayısına göre telekomünikasyon, bulut & BT, içerik & dijital medya gibi sektörlerin içinde bulunduğu dijital servis sağlayıcıların ve teknoloji sağlayıcıların, uç (edge) bilişim teknolojisindeki dijital boşlukları kapatmaya yönelik taleplerin artması ile birlikte özel bağlanabilirliğin 2019 ile 2023 yılları arasında 5 Kat artacağını tahmin ediliyor.

Geçiş sürecini hızlandırmaya devam ediyor

Pandemi, dijitale geçiş sürecini hızlandırmaya devam ediyor. Telekomünikasyon, bulut ve bilişim teknolojileri gibi uzaktan çalışmanın daha kolay olduğu işletmelerin bölgedeki diğer sektörleri geride bırakarak EMEA'daki toplam ara bağlantı bant genişliği büyümesine katkısının yüzde 54 oranında olması bekleniyor. Frankfurt, Amsterdam, Paris ve Londra'nın; Avrupa ara bağlantı bant genişliği artışında başı çeken metropoller olması ve bölgenin tamamının küresel ara bağlantı bant genişliğinin %23'ünü (3,782 Tbps) oluşturması öngörülüyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ