Siber güvenlik uzmanları, daha önce bilinmeyen bir Android casus yazılımı tespit etti. Bu kötü amaçlı modül, Hintli kullanıcıları hedefleyen bir seyahat uygulamasına yerleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, bu durumun Hindistan'da faaliyetler yürütmesiyle bilinen bir Uzaktan Erişim Truva Atı (RAT) olan GravityRAT ile ilgili olduğu ortaya çıktı. Araştırmalarda, kötü amaçlı yazılımın arkasındaki grubun çok platformlu bir araç yapmak için çaba harcadığı doğrulandı. GravityRAT Windows işletim sistemlerini hedeflemenin yanı sıra artık Android ve Mac OS'te de yer alıyor.

Modüller cihaz verilerini toplayabiliyor

Kullanılan komut ve kontrol adreslerinin analizi, GravityRAT'ın arkasındaki aktörle ilgili birkaç ek kötü amaçlı modülü ortaya çıkardı. GravityRAT'ın medya oynatıcı ve güvenli dosya paylaşımı gibi meşru uygulamalara benzeyen normal yazılım görüntüsü altında dağıtılan 10'dan fazla sürümü bulundu. Bu modüller birlikte kullanıldığında grubun Windows OS, Mac OS ve Android'e erişimini sağladı.

Modüller cihaz verilerini, kişi listelerini, e-posta adreslerini, arama günlüklerini ve SMS mesajlarını toplayabiliyor. Truva atlarından bazıları jpg, jpeg, log, png, txt, pdf, xml, doc, xls, xlsx, ppt, pptx, docx ve aygıt belleğindeki opus uzantılı dosyaları komuta merkezine gönderiyor.

SARIYER POSTA GAZETESİ