Apple WWDC 2021 etkinliği için resmi tarihi verdi. Etkinlikte yüksek ihtimalle iOS, iPadOS, WatchOS ve MacOS'un yeni sürümü tanıtılacak. iPhone'lara sunulacak iOS 15'in ise bazı iPhone modellerinin sonunu getirmesi muhtemel. Peki o iPhone modelleri hangileri?

Apple yeni iOS sürümünü, gelenek haline getirmiş bir şekilde, WWDC etkinliklerinde görücüye çıkartıyor. Bu etkinliklerde yeni iPhone işletim sisteminin yanı sıra, MacOS, iPadOS ve WatchOS gibi işletim sistemlerinin yeni sürümleri de tanıtılıyor. Cupertinolu teknoloji devi son WWDC etkinliğinde iOS 14'ü tanıttı ve sonbaharda da kullanıcılara sundu. Apple, WWDC 2021 etkinliğinin tanıtım tarihini ise geçtiğimiz günlerde açıkladı. Buna göre etkinlik 7 Haziran - 11 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Etkinlikte tanıtılma ihtimali çok yüksek olan iOS 15, aynı zamanda iOS 14 güncellemesini alan bazı iPhone'ların da fişini çekecek.

İşte fişi çekilecek iPhone'lar

Bu fiş çekme operasyonu, Fransız merkezli bir raporda, geçtiğimiz ocak ayında ortaya çıkmıştı. Rapor, iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modellerini sıralamıştı. İddialara göre, Apple, iOS 15 güncellemesini iOS 14'ü destekleyen bazı cihazlardan esirgeyecek. İddialara bakılırsa şu iPhone modelleri iOS 15 güncellemesini alamayacak:

iPhone 6S

iPhone 6S Plus

1. nesil iPhone SE

SARIYER POSTA GAZETESİ