zek1Zekeriyaköy’de yapımı bir türlü tamamlanamayan spor tesisleri nihayet Sarıyer Spor Kulübü’ne devrediliyor. Tesisin Sarıyer’e verilmesi kulübün eski başkanı Mehmet Akdağ’ı memnun etti.

Uzun süreden beri Sarıyer Spor Kulübü’ne devri istenilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen devir olayı için Sarıyer Belediye Meclisi’nden karar çıktı.

GÖKAN ZEYBEK MECLİSTE AÇIKLADI

2

CHP’li Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Mecliste yaptığı konuşmada, “Sarıyer Spor Kulübü nihayet yıllardır mücadelesini verdiği tesise kavuşacak. 192 dönüm arazi içinde bulunan Sarıyer Belediyesine ait tesis Sarıyer Spor Kulübü Derneği’ne devrilecek” dedi.

Sarıyer Posta’ya açıklamada bulunan Zeybek, tesisin tamamlanması için kulüp olarak Türkiye Futbol Federasyonu’na müracaat edip, Altyapı Yatırımları Fonu’ndan 380 bin TL destek almayı düşündüklerini belirtti. Zeybek, “Şuana kadar Sarıyer Belediyesi’nin bu tesisi devretmediği yönünde eleştiriler vardı, şimdi belediye bunu yapacak. Devir işleminde sonra tesis projeye uygun şekilde tamamlanacak. Kullanımı sırasında da belediyemiz gerekli destek ve hizmeti verecektir” diye konuştu.

MEHMET AKDAĞ, “KULÜBÜN GELECEĞİ ADINA SEVİNDİM”

zek2

Öte yandan Zekeriyaköy’deki spor tesisinin Sarıyer Spor Kulübü’ne devredilmesi olayını eski Başkan Mehmet Akdağ da memnuniyetle karşıladı.

Başkan olduğu dönemde tesislerin kulübe devri için mücadele veren işadamı  Mehmet Akdağ sonucun gecikmeli de olsa olumlu bitmesi karşısında kulübün geleceği adına sevindiğini söyledi.

Başkan olduğu dönemde kulübün halen kullandığı yönetim binası ve sosyal tesislerinin modernleşmesini sağlayan Mehmet Akdağ, “Sarıyer Spor Kulübü’ne devredilen Zekeriyaköy Spor Tesisleri’ne yatırım yapılıp, modern bir hale getirilirse kulübün ekonomik anlamda kimseye ihtiyacı kalmaz ve ihtiyaç duyduğu bir çalışma alanına da kavuşmuş olur. Ayrıca buradan elde edilecek gelirle de kulüp masrafları karşılanır” dedi.

zek3