Yusuf Ziya Öniş Stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2021 yılı yatırım planına alındı. Sarıyer İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Cebrail Karakaş, 2 ay içerisinde ihalesi tamamlanacak olan proje ile ilgili Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu.

1988 yılında açılan, son olarak 2009 yılında kısmi olarak yenilenen ve zaman içerisinde küçük rötuşlar yapılan Yusuf Ziya Öniş Stadı, önümüzdeki aylarda geniş kapsamlı bakıma alınacak.

"SARIYER, İSTANBUL'UN SPOR AKLIYDI"

Sarıyer'in çok önemli bir spor ilçesi olduğuna dikkat çeken Karakaş, "Sarıyer, İstanbul'un spor aklıydı. Futbol başta olmak üzere spor alanında öncü ilçelerden biriydi. 60-70 yıl boyunca süren bu durum önemli spor insanlarının çekilmesinin ardından tersine döndü. Buna ister eksiklik deyin ister yıllar sonra önem verilmedi deyin. Yıllar geçti, jenerasyon değişti, dünya  gelişti. Biz de bu dönüşüme ayak uydurmamız lazım. Göreve geldikten sonra yaptığım bu gözlemin neticesinde en büyük hedefim Sarıyer'i spor alanında eski görkemli günlerine döndürmek. Sarıyer birçok spor branşının altyapısını oluşturan bir ilçe. Yıllar önce oynanan bir futbol müsabakasında, İstanbul'da Yusuf Ziya Öniş Stadı'na bağlanıyoruz' denirdi. Bu spor mantığını ilçemize yeniden kazandırmamız gerekiyor. Bunu da el birliğiyle yapacağız. Oturacağız, konuşacağız, fikir alışverişinde bulunacağız" diye konuştu.

STADIN KENARINA TARTAN ZEMİN YAPILACAK

İhalenin ardından geniş kapsamlı bakım ve onarım yapılacağını söyleyen Karakaş, "Geçtiğimiz hafta İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bize bir sunum yaptı.Yusuf Ziya Öniş Stadı'nın içerisi, çevresi, Mustafa Yener Kapalı Spor Salonu ve Mersinli Ahmet Kireçci Kamp ve Eğitim Merkezi 2021 yılı yatırım planına alındı. İhale ise 2 ay içerisinde tamamlanacak. Genel bir bakım ve onarım yapılacak. Yusuf Ziya Öniş Stadı'nın altı açılacak ve çim ile stat zemini ayrılacak. Sahanın etrafına üçer kulvar gelecek şekilde tartan pisti yapılacak. Bu sayede insanlar müsabakanın olmadığı günlerde buraya gelip spor ve koşu yapabilecek. Bunların dışında tribünler, çatı aktarmaları, yedek kulübeleri, antrenman salonları, protokol ve basın tribünleri de baştan aşağı yenilecek. Gazeteci maç öncesi, devre arası ve karşılaşma sonrası nabzı tutmak için özellikle protokol tribününün nabzını tutar.  Fakat protokol ile basın tribünü arasında demir engel olduğu zaman gazeteci de işini yapamıyor. Bununla ilgili çalışmalar da düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ