Yeni sezona Murat Erat'ın sahibi olduğu Asortie Mobilya'nın destekleriyle girecek olan Yıldız Kanaryalar Spor Kulübü, elde ettiği başarılar ile Sarıyer'de adından söz ettiren takımlardan biri oldu. Kulüp, yönetim kadrosunda yaptığı köklü değişiklik ile profesyonelleşme yolunda önemli adımlar atı.

Tüm dünyada çok önemli bir yere sahip olan futbola, insanlık tarihinin en büyük salgınlarından biri olan Covid-19 nedeniyle bir süre ara verilse de alınan önlemler kapsamında ligler başladı. Sezona Asortie Mobilya'nın katkıları ve yeni yönetim ile girecek olan Yıldız Kanaryalar'da hedef mutlak başarı.

"AMATÖR KULÜPLERİN ÇOK CİDDİ BİR PAYI VAR"

Futbolun önemine değinen Yıldız Kanaryalar Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Altay Unan, amatör takımlara destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, "Her ülke için çok fazla önem arz eden futbol, kendine özgü birçok artısı ile ülkelerin vazgeçilmez yatırımları arasında yer alıyor. Gerek sportif gerekse sosyal ve ülkeler arası kültürel etkileşimlerde önemli bir yeri olan futbol, her gün değeri katlanarak, artıyor. Bu bağlamda profesyonel futbol kulüplerine oyuncu yetiştiren amatör kulüplerin çok ciddi bir payı var. Hemen hemen her kulüp kendi futbol okulunu kurarak amatör liglerden başlamak şartıyla kaliteli futbolcular yetiştirmeye çalışıyor "ifadelerini kullandı.

ADINDAN EN ÇOK SÖZ ETTİREN TAKIMLAR ARASINA GİRDİ

Altay sözlerini şöyle sonlandırdı: "Futbolun 3 büyüklerinden biri olan Fenerbahçe'de kendi bünyesindeki Fenerbahçe Futbol Okulları ve destek verdiği amatör ligler aracılığı ile genç yeteneklerin futbolla ilgisini artırarak hem futbolun gelişimine katkı sağlıyor hem de kendi kulübüne profesyonel futbolcu yetiştiriyor. Bu konudaki en önemli kulüpler arasında yer alan Yıldız Kanaryalar Spor Kulübü'de son zamanlarda adından en çok söz ettiren takımlar arasına girdi. Çok sayıda genç futbolcunun yetişmesine ciddi katkı sunuyoruz."

ERAT'TAN DESTEK ÇAĞRISI!

Mobilya sektörünün tanınmış firmalarından Asortie Mobilya'nın sahibi Murat Erat, Başkanı olduğu Yıldız Kanaryalar Spor Kulübü'ne verdiği destek ile hedeflerinin büyüdüğünü ifade etti. İddialı bir takım oluşturduklarını belirten Erat, "Bu sezon önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Amatör spor kulüplerine verilen destek diğer yandan profesyonel futbol sektörüne verilmiş taze kan anlamına geliyor. İmkanı olan işadamlarının, vakıf veya derneklerin futbola destek olması gerekiyor" diye konuştu.

SARIYER POSTA GAZETESİ