Yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve kadro yapılanmasını da buna göre planlayan Yenimahalle Spor Kulübü, corona virüs salgını nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun ligi tescil etmesinin ardından İstanbul 1. Amatör Ligi'ne yükseldi.

1980 yılında kurulan ve mazisinde birçok başarısı bulunan Sarıyer’in köklü camialarından Yenimahalle Spor Kulübü, bu sezon mücadele ettiği İstanbul 2. Amatör Ligi 10. Grup’un TFF tarafından tescil edilmesinin ardından yeniden 1. Amatör Lige çıktı.

"HEDEFİMİZE ULAŞMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ"

Temar Denizcilik’in Genel Müdürü İş adamı Emre Yaldız’ın başkanlığını yaptığı ve Murat Çınar, Hüseyin Menekşe, Cenk Tekelioğlu, Serkan Torun, Çağlar Güner ve Semih Hacısüleymanoğlu gibi Sarıyer’in başarılı iş adamlarının yönetiminde yer aldığı Yenimahalle Spor Kulübü, başarılarına bir yenisini ekledi. Sezon başında gazetemize verdiği röportajda şampiyonluk hedeflediklerini söyleyen Başkan Yaldız, "2 sezonun ardından kulübümüzün lige katılmasını sağlamıştık. Yönetici arkadaşlarımız ile birlikte kulübümüzü yeniden ayağa kaldırmak için elimizi taşın altına koyduk. Açıkçası bu sezon tek hedefimiz şampiyonluktu. Kadromuzu ve teknik heyetimizi de bu hedef doğrultusunda oluşturduk. Bu hedefimize ulaşmaktan dolayı çok mutluyuz" diye konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞUN TADINI ÇIKARMAK İSTİYORUZ"

Kariyerinde toplam 6 şampiyonluğu bulunan ve bunların 3 tanesini Yenimahalle Spor Kulübü'nün başında kazanan Teknik Direktör Bülent Akatay, tescil kararını Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi Levent Pehlivanoğlu'na değerlendirdi. Akatay, "Sezon öncesi transfer döneminde birbirini tanıyan ve daha önce şampiyonluk yaşamış futbolcular almıştık. Bu oyuncularımız da verdiğimiz görevleri layıkıyla yerine getirdiler ve takımı şampiyonluğa taşıdılar. Bu sayede Yenimahalle şampiyonluklarına bir yenisini ekledi. Ligde lider ile aramızda 2 puan fark vardı ancak biz onlarlar henüz oynamamıştık. Açıkçası şuan şampiyonluğun tadını çıkarmak istiyoruz. Akabinde de önümüzdeki günlerde bir kutlama yemeği düzenleyeceğiz. Programdan sonra önümüzdeki sezon ile ilgili planlama netleşecek. Tescil ile birlikte bu benim 6. şampiyonluğum oldu. Bunlardan üç tanesini Yenimahalle ile diğerlerini de Sarıyer Belediyesi, İstinye ve Kısırkaya'da kazandım" ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA GAZETESİ