BSarıyer Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana düzenlenen yaz spor okullarının açılışı Yusuf Ziya Öniş Stadyumu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı andıran bir gösteri ile gerçekleştirilirken 11 branşta 3 bin çocuğun bu yaz spor yapacağı belirtildi.

Dört yıl önce 900 öğrenciyle başlayan yaz spor okullarının her geçen gün kapasitesini artırarak futbol, kız futbolu, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, atletizm, judo, karate, tekvando ve yüzme branşlarında ücretsiz spor yapma olanağı sunduğu ifade edildi.

Öğrencilerin tören yürüyüşü gerçekleştirerek protokolü ve ailelerini selamlamalarıyla başlayan tören, Sarıyer Hüseyin Kalkavan Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin sunduğu gösterisiyle devam etti. Gösterinin ardından tribünleri dolduran öğrenci velilerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çocuklar “büyük başkan” tezahüratında bulundu.

A“ÇOCUKLAR, ANNELER VE BABALAR ALKIŞLAR SİZİN İÇİN”

Sözlerine, “Bu güzel manzaranın sahipleri sizler çocuklar, anneler, babalarsınız. Bu nedenle kuvvetli alkış sizler için” diye başlayan Başkan Genç; “Yaşamın her alanında, her anında ve her türlü projede bizlerin önceliği çocuklarımız. Biz geçmişte 1 liraya yapılan bir ihale yerine bugün 1 liraya 3 ihale yapıyoruz. Artanı ne yapıyoruz? Kadınlarımıza projeler üretiyoruz. Çocuklarımıza projeler oluşturuyoruz. Kimsesizlerin kimsesi oluyoruz” dedi.

900 öğrenciyle başlayan yaz spor okullarının 3000’li rakamlara ulaşmasının önemini vurgulayan Genç: “Yüzme en çok rağbet gören branşımız oldu. Çünkü Poligon’da açmış olduğumuz spor salonumuzda büyük bir yüzme havuzumuz var. Sarıyer’in birçok yerinde bu spor salonları olmalı, hedefimiz Sarıyer’in her mahallesinde spor salonları oluşturmak” diye konuştu.

"GÇOCUKLARINIZI KENDİ ÇOCUĞUMUZ GİBİ KORUYACAĞIZ”

Yaz Spor Okulları’na kayıt yaptıran çocukların annelerine, “Bir annenin çocuğu için yapmayacağı şey yok. Sevgili anneler, biz sizlerin olanaksızlıktan yapamadıklarınızı yapmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Şükrü Genç, çocukken kendisi için ne yapılmasını istediyse, Sarıyerlilerin çocukları için onu yapmaya çalıştığını ifade etti.

Çocuklarını kendilerine emanet ettikleri için velilere teşekkür eden Başkan Şükrü Genç, onlara kendi çocukları gibi bakacaklarından şüphe duymamalarını istedi. Başkan Genç ayrıca yaşanacak en ufak olumsuzlukta dahi kendisine ulaşılması için cep telefonu numarasını anons ettirdi.

FBaşkan Şükrü Genç konuşmasını “Sarıyerli olmak ayrıcalıktır, Sarıyer’de yaşamak ayrıcalıktır, Sarıyerli olmak dünyanın en güzel noktasında yaşamaktır” Sözleriyle tamamladı.

ÖĞRENCİLER BAŞKAN’A ÇİÇEKLE TEŞEKKÜR ETTİ

Tüm öğrenciler adına Başkan Şükrü Genç’e çiçek sunan Özgür Can Büyükyazıcı ve Dilara Yurdakul, kendilerine spor yapma imkanı sunduğu için Genç’e teşekkür ettiler.

Açılış törenine CHP İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Sarıyer Belediye Meclis Başkanvekili Hüseyin Coşkun, Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Recep Yel, Sarıyer Belediye Spor Kulübü Başkanı Ali Ergenç, FSM Mahalle Muhtarı Osman Karaçam ve öğrenci velileri de katıldı.