Son yıllarda spor alanında Sarıyer’in gururu olmaya devam eden Sarıyer Belediyespor’un Başkanı Hayrettin Dereli ve Kadın Voleybol Takımı Menajeri Didem Akman, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundular. Dereli ve Akman, “Yarım kalan işimizi tamamlamak istiyoruz” sözleriyle iddialı olduklarını vurguladılar.

Başantrenör Gökhan Çokşen yönetiminde sezona iyi bir başlangıç yapan ve şampiyonluk yarışında oldukça iddialı olan Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, sporda Sarıyerlilerin yüzünü güldürüyor.

ÖZEL RÖPORTAJDAN ÖNE ÇIKANLAR:

“KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDİYORUZ”

Sarıyer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı Menajeri Didem Akman, “20 yıllık voleybolculuk kariyerim var. Aynı zamanda spor psikolojisi bölümü mezunuyum. Kızlara bu anlamda hem takım menajeri olarak hem de spor psikologu olarak destek veriyorum. Bu yıl genç oyuncuların da yer aldığı çok iyi bir takım kurduk. Geçen sezon da iyi bir takımdık ve final maçında bir üst çıkma şansımızı kaybettik. Bu yıl kaldığımız yerden devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“YETENEKLİ OYUNCU TARAMASI YAPTIK”

“Ben 3 yıldır bu takımda görev alıyorum” diyen Akman, “Gün geçtikte ilginin arttığını söyleyebilirim. Bu sene altyapı kategorilerinde de yapılanmaya gittik. Sarıyer bölgesinde yetenekli oyuncu taraması yaptık. Sporcu ve antrenör sayımızı arttırarak,  uzun vadeli bir organizasyon oluşturuyoruz. Çocuklar için öncelik mutlu olmak daha sonra ise gelişim sağlamak. Veliler de çocuklarını mutlu görmek istiyor. Bu yüzden onların da desteğini çok fazla” şeklinde konuştu.

“SPORUN HER ÇEŞİDİ ÇOK KIYMETLİ”

Voleybola ilginin arttığını söyleyen Akman, “Son yıllarda voleybola ilgi arttı. Fakat ben sadece voleybol üzerinden gitmek istemiyorum. Sporun her çeşidi çok kıymetli. 4 yaşında spora başladım ve hayatıma çok büyük katkısı oldu. Ailelere bu konuda önemli bir görev düşüyor. Çocuklarını onlar spora yönlendirecek” dedi.

“ŞÜKRÜ BAŞKANIN DESTEĞİNİ HİSSEDİYORUZ”

Akman, “Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i tanıyan herkes çok pozitif biri olduğunu ve enerjisinin bitmediğini bilir. Salona girdiğinde o enerjiyi biz de hissedebiliyoruz. Bize olan sevgisini ve desteğini hep gösterdi. Çok yoğun bir işi var ve bu sıkışık programı arasında maçlarımıza geliyor olması bizi çok mutlu ediyor. Yenildiğimiz maçlarda da bize desteği sürüyor” diye konuştu.

“SPOR SALONU SAYISI ARTMALI”

Spor salonu eksikliğine vurgu yapan Akman, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyer olarak spor salonu konusunda daha çok çalışmalıyız. Üzerine bir şeyler katmalıyız. Salon sayıları az olduğunda antrenman saatleri de değişmek zorunda kalıyor. Bu da genç yaştaki çocuklar için zaman sorunu olabiliyor. Daha fazla genç sporcu kazanmak için spor salonu sayısının artması gerekiyor.”

“ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİK”

Sarıyer Belediyespor Kulüp Başkanı Hayrettin Dereli ise, “Bu sezon en büyük hedefimiz geçen geçe yarım kalan işimizi tamamlayıp bir üst lige çıkmak. Çocuklar bu seneye de güzel başladı. İnşallah hak ettiğimiz yerde olacağız. Sarıyer Spor Kulübü futbol da başarılı olmaya çalışıyor. Biz de farklı ve çok daha önemli bir kategoride mücadele ediyoruz. Neden daha önemli? Çünkü kızlara spor yaptırarak, önemli bir görev üstlendik. Takımımız aslında bir hedef takımıdır. Sarıyer Belediyespor Kulübü çatısı altında yaklaşık 300 tane çocuğum var. Onların tek amacı bu takımda oynayabilmek. Sadece voleybol değil, karateden futbola, basketboldan voleybola kadar 8 branşta mücadele ediyoruz. Toplam 530 sporcumuz bulunuyor” dedi.

DERELİ TAKIMINA GÜVENİYOR

Şampiyonluk yolunda iddialı olduklarının altını çizen Dereli, şunları söyledi: “Takımımızın güçlü olduğuna inanıyorum. Devre arasında transfer yapar mıyız yapmaz mıyız sürpriz olsun. Play – off’a sorunsuz bir şekilde kalacağımızı düşünüyorum. Kızlar geçen seneden beri birlikteler. Finallerde de oldukça iddialı olduğumuzu söyleyebilirim.”

“KENDİMİZE AİT SPOR SALONU YAPACAĞIZ”

Dereli, “Sarıyer’de salon sporlarının en büyük eksikliği hiç şüphesiz tesis sorunu. Takımımız üniversiteye ait salonda antrenman yapıyor. Şükrü Başkan ile bir hayalimiz var. 5 yıllık periyot içerisinde kendimize ait kapalı bir spor salonu inşa edeceğiz. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman tutulmaz bir arma olacağız. İşte o zaman 530 çocuğun yerine 3 bin çocuk spor yapacak” şeklinde konuştu.

“BAŞARILI OLMAK SPOR VE EĞİTİMDEN GEÇER”

“Spor yapan çocuk her işte başarılı olur” diyen Dereli, şöyle konuştu: “Biz sadece spor yapmalarına vesile olmuyoruz. Aynı zamanda onlarla her konuda yakından ilgileniyoruz. Benim bilgisayarımda tüm çocukların kayıtları var. Karne aldıklarında takip ediyorum. Hiçbir çocuğun derslerdeki notunun düşmesine izin vermiyorum. Hayatta başarılı olmak spor ve eğitimden geçer. Burada olmak için derslerinde başarılı olmalılar. Okullarda isteyip de spor yapamayan çocuklar varsa bize mutlaka ulaşsınlar.”

SARIYER POSTA