Cumhuriyet Mahallesi’nde faaliyet gösteren Fenerbahçe Futbol Okulu, yaşam koçluğu görevinin yanı sıra başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Bu yıl Fenerbahçe’nin 102 futbol okulu arasında Türkiye birincisi seçilen Sarıyer Fenerbahçe Futbol Okulu, büyük bir başarıya imza attı.

U11, U12, U13, U15, U17 ve başlangıç yaş gruplarına futbol eğitimi veren Fenerbahçe Futbol Okulu, son 3 senedir ülkedeki Fenerbahçe Futbol Okulları arasında yapılan denetimler sonucunda tüm kriterlerden en yüksek puanı alan 5 okul arasında yer alarak istikrarlı bir performans sergiliyordu. Okul, bu yıl yapılan değerlendirmeler sonucunda birinci olarak istikrarlı yapısını bu başarı ile taçlandırdı.

“Çünkü başarı tesadüf değildir”

Sarıyer’in duayen spor adamlarından Altay Unan, eğitmenliğini yaptığı Fenerbahçe Futbol Okulu ve kazanılan başarı ile ilgili Sarıyer Posta’ya açıklamalarda bulundu. Unan, “Fenerbahçe’nin U11 ve U13 takımları kaptanları bizim yetiştirdiğimiz sporcularımızdır. Bu sene Sarıyer alt yapısına 5 sporcumuzu verdik. Ayrıca U14 takımımız gurubunda şampiyonluğa ulaştı. Farklılığımız; tabi ki futbol teknikleri, koordinasyon, kuvvet ve hareketlilik gibi çalışmalarımızın dışında, elit antrenörlerle çalışıp, sporcu ve çocuk psikolojisini olumlu kullanmaya çalışan bir ekibe sahip olmamız, hep kendimizi yenileyen zihniyette oluşumuz. Çünkü başarı tesadüf değildir” ifadelerini kullandı.