Türkiye'nin ilk kadın futbol hakemi olan Lale Orta, aynı zamanda ülkemizde futbol üzerine doktora yapan tek kadın olma özelliğini taşırken, Avrupa'nın da ilk FIFA kokartlı kadın hakemidir. Peki, futbolumuzda bir devrim gerçekleştiren Orta'nın bunu Sarıyer maçında yaptığını biliyor musunuz?

Türkiye'nin ilk kadın futbol takımı olan Dostlukspor'da kaleci ve kaptan olarak futbol oynayan Lale Orta, Türkiye'nin profesyonel futbol liglerinde antrenörlük ve teknik direktörlük yapabilecek diplomayı alarak, ilk kadın futbol antrenörü oldu.

ADI TARİHE ALTIN HARFLERLE YAZILDI

Türkiye'deki futbolda birçok ilki gerçekleştiren Lale Orta, devrimlere Eyüp Stadı'ndaki Galatasaray-Sarıyer maçı ile başladı. Bu karşılaşmada yardım hakem olarak görev yapan Orta'nın adı tarihe altın harflerle yazıldı. Orta, bu maç ile birlikte profesyonel birinci lig seviyesinde Avrupa'da hakem olarak görev yapan ilk kadın unvanını kazandı.

"MAÇA SEN ÇIKMIYORSUN, LALE ÇIKIYOR"

Hürriyet Gazetesi'nden Tülay Demir'e konuşan Orta, ilk Süper Lig deneyimini şöyle anlattı: "Eyüp Stadı'na yedek hakem olarak gitmiştim. Maçın hakemi, yardımcı hakemine "Maça sen çıkmıyorsun, Lale çıkıyor" dedi. İlk deneyimim bu şekilde oldu. Yardımcı hakem olarak ilk Süper Lig deneyimim 1990 yılında Galatasaray- Sarıyer maçı."

SARIYER POSTA GAZETESİ