Geçtiğimiz günlerde inşaatı tamamlanan Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi'nin açılışı yapıldı. Sarıyer'de bulunan merkez, 8 Eylül'de başlayacak olan TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul ile kapılarını açacak.

Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi’nin açılışını; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi ve D-Smart İcra Kurulu Üyesi Murat Saygı gerçekleştirdi.

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ

25 bin metrekare arazi üstüne inşa edilen tesis, biri merkez kort olmak üzere dört maç kortu ve bir antrenman kortuna sahip. Tüm kortlar dünya standartlarına göre inşa edilirken, teknolojik ve teknik altyapı olarak uluslararası organizasyonların ihtiyaçlarına cevap verebilir nitelikte. Oyuncular ve tenisseverler için her detayın düşünüldüğü tesiste, konforlu yaşam alanları, kafe, fitness alanı ve 100 araçlık otopark mevcut.

"YARINLARIN ŞAMPİYONLARINI BURALARDAN YETİŞTİRECEĞİZ"

Açılışta konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Çok güzel bir gün. Mutlu ve heyecanlıyız. Bakanlık olarak sporu tabana yaymak için birçok projemiz var. Sosyal, fiziksel ve ruhsal anlamda en temel çözüm yolu spor. Başarılı sporcuların vakıf üniversitelerinde burslu okutulmasına yönelik girişimlerimiz var. Bu ülkenin gençlerinin spora erişiminin sağlanması bizlerin görevi. Güvenlik görevlisinden, işçisine kadar tesisin bu hale gelmesi için emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki, burada çok güzel etkinlikleri ülkemizin güzide ev sahipliği ile gerçekleştireceğiz. Bu ülkenin pırıl pırıl evlatlarına tenisi öğreteceğiz, sevdireceğiz ve yarınların şampiyonlarını buralardan yetiştireceğiz. Bu manada Sayın Cumhurbaşkanımızın İstanbul için başlatmış olduğu seferberliği çok güçlü bir şekilde devam ettirdiğimizi söyleyebilirim. İstanbul Tenis Merkezi’ni dünyadaki önemli tenis merkezlerinden bu tesisin bir okul olarak, bir eğitim ve kamp merkezi olarak, İstanbulluların kolayca erişebileceği bir spor merkezi olarak hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum. Emeği geçen herkesi İstanbullular adına tebrik ediyor, spor dünyamız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ULUSLARARASI TURNUVALAR YAPMAK ZORUNDAYIZ"

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise şunları söyledi: "Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenisin ülke geneline   yayılması ve Türkiye’nin bir tenis ülkesi olabilmesi en önemli hedeflerimizden biri. Bu hedefimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz çalışmaların bir meyvesi olan Türkiye Tenis Federasyonu İstanbul Tenis Merkezi, ülkemiz tenisi için bir milat niteliğinde. Yeni merkezimiz ile dünyanın en stratejik noktalarından biri olan İstanbul’da, tenisin merkezi olabilecek bir tesise kavuştuk. Türkiye Tenis Federasyonu olarak gençlerimizin dünyanın en iyi sporcusu olacağı inancı hiçbir zaman azalmadı bizde. Bizler bu  inançla  çalışırken uluslararası turnuvalar yapmak zorundayız, tenisin  tabana yayılmasını sağlamak  zorundayız. Bu amacımız için  her bir paydaşımızla ortak çalışma yürütürken bizim aynı zamanda  uluslararası arenada boy göstermemizi sağlayacak merkezlere ihtiyacımız vardı. Bugün dünyanın en iyi merkezlerinden birine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. TEB, D-Smart gibi birçok sponsorumuzun da değerli destekleri ile turnuvamızı gerçekleştireceğiz. 8 Eylül’de başlayacak yepyeni turnuvamız TEB BNP   Paribas Tennis Championship Istanbul ile İstanbul dünya tenis takviminin en önemli şehirleri arasında yerini aldı. Dünyanın en iyi tenisçilerinin uğrak noktası olacak tesisimiz, uluslararası turnuvalarda tarihi   maçlara ev sahipliği yaparken aynı zamanda sporcuların gelişimlerini sağlayabilecekleri bir kamp merkezi olarak da Türk sporuna hizmet verecek. Tenisin kalbinin İstanbul’da atmasını sağlayacak TTF İstanbul Tenis Merkezi projemize destek vererek inancımıza ortak olan, bütün inşaatın her aşamasında takibiyle, desteğiyle bu önemli tesisi ülke sporuna kazandırmamıza vesile olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ