Halter'in yeni baþkaný Tamer Taþpýnar oldu

Sarıyer doğumlu Tamer Taşınar, adım adım yükseldiği üst düzey görevlerinde bu kez de Halter Federasyonu Başkanlığı'nı üstlendi. İstanbul İl Spor Müdürlüğü yaparken Yusuf Ziya Öniş Stadyumu'nu yeniletip, ışıklandırılmasını sağlayan Tamer Taşpınar, başka illerde görev yaparken de sarıyer'den hiç kopmadı.

 Türkiye Halter Federasyonu'nun Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurulu'na katılan 241 delegeden 149'unun oyunu alan Tamer Taşpınar Federasyon Başkanı seçildi.

TAMER TAŞPINAR KİMDİR?
1958 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Tamer Taşpınar ( ailesi Rizeli ) , orta öğrenimini Sarıyer’de yaptıktan sonra, İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. 1971 yılında taekwondoya başlayan Taşpınar, siyah kuşak 6. Dan’a yükseldi. Milli formayı giydiği yıllarda Türkiye şampiyonu, 1979 Stutgart Dünya 7’ncisi, 1982 Roma Avrupa 5’ncisi oldu ve uluslararası yüksek derecelere imza attı. Faal sporculuk hayatının ardından Türk sporuna önce Taekwondo Milli Takım Antrenörü sonra da Milli Takımlar Teknik Direktörü olarak hizmet verdi. 5. kademe antrenörlük diplomasına sahip olan ve birçok başarılı sporcu yetiştiren Taşpınar, 1997 yılında uluslararası hakemlik kokartını da kazandı.  10 yıl boyunca yürüttüğü Taekwondo İl Temsilciliği döneminde, Taekwondo Federasyonu’nun Teknik ve Eğitim Komitelerinde de başarılı çalışmalar yaptı. 1984 yılından itibaren sırasıyla antrenörlük, şeflik, ilçe müdürlüğü ve şube müdürlüğü yapan Tamer Taşpınar, Mart 2003 – Nisan 2009 arası İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Nisan 2009-Ekim 2009 arası Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yaptı. Taşpınar, tekrardan  İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görevine geri döndü.  TMOK (Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi) Kültür Komisyonu ve İstanbul Olimpiyat HDK (Hazırlık ve Düzenleme Kurulu) üyesi olan Taşpınar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Sarıyer Posta gazetesi olarak Tamer Taşpınar'a yeni görevinde başarılar diliyoruz.