Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu, Hacettepe karşılaşmasında tribüne gönderilen Sarıyer’in Genel Kaptanı Serkan Torun ve kırmızı kartla oyun dışı kalan futbolcu Fırat Sezer ile ilgili kararını açıkladı.

Tartışmalı Hacettepe maçının ardından Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevk edilen Sarıyer, yönetici Serkan Torun ve futbolcu Fırat Sezer’in itirazlarını değerlendiren Tahkim Kurulu, nihai kararı açıkladı. Buna göre, Sezer’e 2 maç, Torun’a ise 8 ay hak mahrumiyeti verildi.

İşte o karar:

“Sarıyer Spor Kulübü'nün, kulüp, futbolcusu Fırat Sezer ve idarecisi Serkan Torun ile ilgili PFDK'nın 13.12.2018 tarihli E. 2018-2019/481 K.2018-2019/539 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

Sarıyer Spor Kulübü'nün, eşgüdüm toplantısına güvenlik sorumlusunun katılmamasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 46/1. maddesi uyarınca 5 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına; Sarıyer Spor Kulübü'nün, futbolcusu Fırat Sezer'in rakip takım futbolcusuna yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men ve 3 bin TL para cezası ile cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına; Sarıyer Spor Kulübü'nün, idarecisi Serkan Torun'un ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle FDT'nin 41/1-b maddesi uyarınca 150 gün hak mahrumiyeti ve 26 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemine yönelik hakaretleri nedeniyle FDT'nin 39/2. maddesi uyarınca 3 ay hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası ile cezalandırılmasına, cezaların birleştirilmesi suretiyle toplam 8 ay hak mahrumiyeti ve 56 bin TL para cezası ile cezalandırılmasında, sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile cezanın onanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.”