Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Spor Kulübü’nde yapılan kongrede yönetime giren Sarıyer’in ve spor camiasının sevilen ismi Cengiz Tabak, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Haftalardır başkan adayının çıkmaması nedeniyle kayyum tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sarıyer için, Pazarspor’daki görevinden ayrılarak uzun yıllar sonra yönetimde yer alan işadamı Cengiz Tabak, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Tabak, “Sarıyer Spor Kulübü’nün olmazsa olmazı altyapı ve düzenli gelir” dedi.

“Başkanımıza yardımcı olmak için bu yola çıktık”

“Saffet Başkan Sarıyer Spor Kulübü’ne çok emek verdi” diyen Cengiz Tabak, “Kendisini çok yorduk ve biraz da yalnız kaldı. Kulüp için maddi anlamda çok ciddi paralar harcadı. Geçen sezon yanında biraz daha tecrübeli arkadaşlar olsaydı Sarıyer’de daha farklı şeyler olurdu. Ben de başkanımızı kırmayıp uzun yıllar sonra yönetimde yer aldım. Saffet Başkanımıza yardımcı olmak için bu yola çıktık” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer Spor Kulübü’nün altyapısı ne yapıyor?”

Altyapının önemine vurgu yapan Tabak, “Geçtiğimiz sezon Türkiye liglerinde Pazarspor’dan yetişen 55 futbolcu oynuyordu. Aynı şeyi Sarıyer içinde sordum ancak durum hiç iç açıcı değil. Peki Sarıyer Spor Kulübü’nün altyapısı ne yapıyor? Altyapıya hiç önem verilmiyor mu? Biz bu sistemsizliğin önüne geçip altyapısı sağlar bir kulüp inşa etmek mecburiyetindeyiz. Bu sezondan itibaren hem altyapımıza hem de tesisleşmeye önem vererek şampiyonluk hedefi doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kulübün düzenli gelire ihtiyacı olduğunun altını çizen Tabak, “Bu sezondan itibaren Sarıyer Spor Kulübü’nün düzenli gelir getirici işleri olması lazım. Burası kocaman bir ilçe. Bizlerde burada ikamet eden kişiler olarak kulübümüze gelir kaynağı bulamazsak camiayı daha kötü günler bekliyor. Sarıyer’de yaşayan işadamlarına da, tüm dostlarımıza da gideceğiz. İş ve spor dünyasından çok sayıda arkadaşımız var. Onlarla da kucaklaşacağız. Zaman zaman kulübe davet edeceğiz. Saffet Başkanının etrafında toplanıp kulübümüzü belli bir noktaya getireceğiz. Bizim olmazsa olmazımız düzenli gelir getiren kaynaklardır” diye konuştu.

“Kulübümüze gelir getirecek işleri bulacağız”

Tabak sözlerini şöyle sonlandırdı: “Geçtiğimiz günlerde yapılan Pazarspor kongresinde de Hüseyin Başkan Sarıyer Spor Kulübü’nü örnek vermişti. Yerel yönetimler ilçe takımına destek olacak. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç çok kaliteli bir insan. Ayrıca sporun da içerisinde bulunan bir kişi. Sarıyer Spor Kulübü belediyemiz ile birlikte olursa daha güzel işlere imza atacak. Kulübümüze gelir getirecek işleri bulacağız. Gelecek senelerde Sarıyer yönetimine kim gelecek, kayyuma mı atanacak gibi soruları kaldırmamız gerekiyor.”

SARIYER POSTA